MuziekMuziek

De erogene zones bij mannen: sex tips B4men

erogene zones van de man

De erogene zones bij mannen, hier kan je ze vinden. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over de erogene zones bij mannen. Maar wat zijn erogene zones eigenlijk? Dit zijn plekjes / spots op je lichaam die als sensueel en gevoelig worden beschouwd. Ik geef je graag wat meer uitleg over de erogene zones bij mannen in het algemeen. Daarmee wil ik aangeven dat voor iedere man dit anders kan aanvoelen. Iedere man is anders en zal plekken hebben die hij wel prettig vindt maar ook plekken hebben die hij niet lekker vindt.

Het is dus heel goed om op ontdekkingstocht te gaan. Dit kan bij jezelf of bij je partner of door je partner bij jou. Het is erg belangrijk te weten welke plekjes jij als heel prettig ervaart, want dan kan jij je partner goed begeleiden in wat jij lekker vindt. Daarnaast is het heel goed te weten waar je de juiste spots kan vinden zodat je ongeveer kan inschatten waar je die plekje kan vinden bij je partner.

Hebben erogene zones met sex te maken?

Nee, dit hoef absoluut niet. Erogene zones kunnen voor extra opwinding zorgen in het voorspel. Echter hoeft het strelen, kietelen, aanraken, likken of kussen van erogene zones absoluut niet tot sex te leiden. Wanneer jij speelt met jezelf of speelt met je partner, dan kan het aanraken, strelen of likken van de erogene zones heel liefdevol en lekker zijn. Welk gevolg jij hieraan geeft is helemaal aan jezelf. Uiteraard is de opwinding van het aanraken van de erogene zones een bijzonder goed opwarmertje voor een moment van zinderende sex.

Waar kan je de erogene zones van een man vinden?

De erogene zones zijn te vinden over het gehele lichaam. Let op! Niet iedereen vind het aanraken van dezelfde plekken lekker. Wanneer jij degene bent die wordt aangeraakt, laat dan duidelijk weten aan je partner wat je wel en niet lekker vindt. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je het gewoon zeggen maar je kan ook haar of zijn hand begeleiden. Let ook op onwillekeurige bewegingen van het lichaam van je partner, dit kan namelijk ook veel verraden over het genot dat hij of zij ervaart. Terug naar de plekken waar je de erogene zone op het lichaam van de man kan vinden. Dit zijn de meest genoemde plekken: de billen, de binnenkant van de dijen, de prostaat, de mond, de hals en nek, de oren, de borstkas, tepels, de navel en de voetzolen, naast de eikel, penis en balzak.

Wees speels en verken jouw eigen of elkaars lichaam

Van top tot teen noem ik wat bijzondere plekken die de meeste mannen als heel lekker ervaren.

De oren: Oren zijn enorm doorbloed en gevoelig. Het strelen van de oren, likken of zachtjes bijten kunnen voor veel opwinding zorgen.

De mond, lippen en tong: Dit is natuurlijk een beetje voor de hand liggend maar zoenen is heel opwindend. Gebruik je tong, lippen en tanden. Zoen sensueel maar je mag natuurlijk ook altijd een beetje plagen door te bijten.

De hals: Dit voelt voor veel mannen als de eerste stap omlaag. Het idee dat jouw handen, mond of tong nog lager zullen komen zorgt voor een enorme spanning.

Tepels: Hier moet je goed uitkijken. Ook mannen kunnen enorm gevoelige tepels hebben. Het aanraken of likken kan als heel prettig maar ook als heel pijnlijk ervaren worden.

Buik: De hele buik bij mannen is gevoelig. Van rond de navel, de onderbuik en de zijkanten zijn heel prettig om te strelen. Hier kan je jouw partner heel goed plagen.

De penis, eikel en balzak: Dit is ook een heel persoonlijk punt. Hier is heel goed begeleiden heel belangrijk. Vertel elkaar wat je lekker vindt en ook vooral wat niet! De penis is voor veel mannen heel fijn om aan te raken maar de eikel daarentegen kan heel gevoelig zijn….lees té gevoelig zijn. De balzak hangt er vaak letterlijk maar bij maar ook deze kan echt heel fijn zijn om mee te nemen in het spel.

De benen: De binnenkant van de bovenbenen worden als heel fijn ervaren. Het kan enorm opwindend zijn als je tijdens het strelen van de bovenbenen ook de penis en balzak af en toe aanraakt.

Knieën en voeten: Veel mannen zijn gevoelig in de holte van de knie en boven op de knieschijf. Dit zijn heel lekkere plekken, ook voor als je niet wilt vrijen maar wel intiem wilt zijn. De voeten zijn net als de knieën lekker om te masseren zonder te hoeven vrijen.

De prostaat: Deze vind je niet op het lichaam maar in het lichaam van de man. Dit is iets wat jullie echt in goed overleg moeten doen. Dit is namelijk best een beetje vergaand voor veel mensen. De prostaat kan je bereiken via de anus. Gebruik hiervoor glijmiddel. Breng bijvoorbeeld je middelvinger in de anus en beweeg deze richting de penis. Dit kan je het beste doen net voor en tijdens de ejaculatie.

Praat met elkaar!

Door met je partner te praten over sex kom je te weten welke verlangens jij en je partner hebben. Wees in jullie gesprekken open en eerlijk over je gevoelen en verlangens. Vertel hem of haar hoe je met de erogene zones moet omgaan en hoe hij of zij bepaalde plekjes bespeelt: met zachte of juist hardere strelingen, in welk tempo, met je vingers, lippen, of tong. Het maakt het vrijen zoveel beter, leuker en lekkerder.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer