MuziekMuziek

De beste E-Bike voor jou. Zo vind je die van jou!

De beste e-bike voor jou. De elektrische aangedreven fiets is immens populair geworden de afgelopen jaren. Inmiddels worden er jaarlijks meer e-bikes verkocht dan “normale” fietsen. Ondanks het soms erg dure prijskaartje zijn de e-bikes niet aan te slepen. Het is natuurlijk heel logisch dat deze vorm van fietsen heel populair is geworden. Het is ontzettend makkelijk om langere afstanden te overbruggen zonder dat je moe of bezweet aankomt op plaats van bestemming. Wanneer je de fiets daarnaast ook gebruikt om de auto vaker te laten staan en of het openbaar vervoer te mijden, dan is de fiets ook nog eens zo terugverdient. Uiteraard is naast je portemonnee ook je gezondheid heel blij met de keuze om te fietsen.

Tijd om een goede en mooie e-bike uit te gaan zoeken. Maar hoe vind je jouw perfecte e-bike? Ik geef je graag wat goede tips zodat jij snel en lekker op je fiets kan wegfietsen!

Hoe vind je jouw perfecte e-bike?

Voor het vinden van de juiste e-bike zijn een paar dingen heel erg belangrijk. Het klinkt misschien als een open deur maar je budget zegt al heel veel over het soort e-bike wat je kan kopen. Naast het budget is ook het soort gebruik enorm van belang voor je keuze. Nog een heel belangrijk punt is het design van de bike, je wilt immers niet voor paal op je fiets zitten toch?! Naast een paar goede tips van mij kan je uiteraard ook altijd op de site van de Consumentenbond kijken. Daar vind je ook ontzettend veel informatie over de beste elektrische fiets.

Hoe vind je de beste e-bike voor jou? Met deze tips heb je snel de perfecte elektrische fiets gevonden.

Tips voor de beste elektrische fiets voor jou

Het gebruik: bedenk heel goed voordat je een e-bike koopt wat voor soort gebruiker je bent. Welke elektrische fiets het beste bij je past is heel afhankelijk van wat voor soort gebruiker jij bent. Zo kan je een recreatieve gebruiker zijn, een woon-werk gebruiker, sportieve gebruiker of een gecombineerde gebruiker zijn. Een woon-werk gebruiker vraagt heel wat anders van zijn fiets dan een recreatieve gebruiker. Punten die hier heel belangrijk zijn onder andere het soort motor, grote van de accu en je zithouding op de fiets. In het filmpje van de Consumentenbond onder dit artikel leggen ze heel goed uit wat de verschillen zijn.

Budget van de e-bike: Het budget wat je hebt voor je e-bike is natuurlijk ook een hele grote en belangrijke factor. Er zijn e-bikes te koop van € 800,- tot zo gek al je het maar wilt maken. Er zit in de prijsklasse van 800,- tot 5000,- enorm veel verschillen. Denk aan de grote van de accu. Voor iemand die grote afstanden woon-werk verkeer moet afleggen, kan dit echt een groot verschil maken. De kleinere accu’s helpen je 50km mee en grotere accu’s komen tot 150 km volledige ondersteuning. Ook zijn de motoren van de duurdere e-bike’s met betere sensoren uitgerust. Dit zorgt voor een betere en natuurlijkere ondersteuning. Die duurdere fiets hoeft zeker niet beter te zijn dan een goedkopere fiets. Wanneer je niet zoveel van je e-bike verwacht, kan het zijn dat je bij een duurdere voor veel hebt betaald wat je niet zou gaan gebruiken.

Het design: Nog een heel belangrijk punt is het design van de e-bike. Eerlijk is eerlijk niet iedere e-bike is even mooi. Heel veel elektrische fietsen hebben een lage instap, wat voor de meeste mannen de fiets een iets te vrouwelijke uitstraling zal geven. Ook de plaatsing van de accu heeft veel invloed op de uitstraling van de fiets. Veel fietsen hebben de accu onder de bagagedrager, ik persoonlijk vind de fietsen die de accu verwerken in het frame een stuk mooier. Echter zijn dit vaak ook gelijk de duurdere fietsen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer