MuziekMuziek

D.I.Y. Een stoere eethoek maken

Eethoek van ons

Een stoere eethoek maken is veel minder moeilijk dan het lijkt. Er zijn heel veel mogelijkheden om een stoere eethoek helemaal naar je eigen smaak te maken en in te richten. Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen een geweldige timmerman is, die even uit een paar planken een dikke eettafel knutselt maar toch kan je zelf best wat toffe dingen maken of samenstellen voor een toffe eethoek.

D.I.Y een stoere eethoek maken

Wanneer je wel handig bent en je beschikt over het juiste gereedschap, dan is het wel heel gaaf om zelf een eettafel te maken. Onze vorige eettafel hebben wij gemaakt van ons aanrechtblad en een paar stevige balken. Door het aanrechtblad te verlijmen en te schroeven, krijg je een stevige en bijna naadloze verbinding. Vervolgens hebben wij de poten van een dikke vurenhouten balk gemaakt. Super simpel en helemaal niet duur. Onze nieuwe tafel hebben wij laten maken. Toch is de tafel uniek en hebben wij zelf de hand gehad over hoe de tafel is geworden. Wij hebben namelijk zelf de planken uitgezocht en het onderstel laten lassen. Zo hebben wij de tafel gekregen die wij voor ogen hadden.

Wat zet je rond je eettafel?

Om onze eethoek nog meer “eigen” te maken hebben wij ervoor gekozen om er een stoere bank bij te maken. Het zorgt voor de nodige opbergruimte en het staat super stoer. Ook creëer je op deze manier een soort van knusse hoek. De zitkussen die op de bang ligt, hebben wij dan wel weer laten maken. Deze kan je op internet heel makkelijk en goedkoop bestellen. Voor de echte creatievelingen is het natuurlijk een koud kunstje om een kussen zelf te maken. Aan de andere kant van de tafel hebben wij gekozen voor verschillende stoelen maar deze zijn nog niet helemaal naar ons zin. Hier zullen wij snel gaan kijken voor andere die wel lekker zitten en er stoer uitzien.

Waarom geen bar in huis?

Nee, ik bedoel geen bar die gevuld is met drank maar een bar om aan te zitten. Ik persoonlijk vind dat altijd super gaaf. Dit is vaak goed aan de keuken vast te maken. Wanneer een keuken de woonkamer in komt, is hier goed een bar te creëren. Ideaal voor wanneer iemand nog staat te koken en je er toch bij wilt zitten. Ook in de ochtend even snel een hapje eten samen aan de bar is super gezellig. Let goed op de hoogte van het blad en kijk vooraf ook goed naar de hoogte van de barkrukken. Deze horen er natuurlijk wel echt bij. Ook de uitstraling van een barkruk kan veel doen voor de ruimte. Ga je voor een barkruk industrieel of voor een meer klassieke barkruk, dit maakt het wel iets minder stoer. Zo kan je dus heel veel zelf doen en maken als het om je eethoek gaat. Wees vooral creatief en kijk rond op bijvoorbeeld mijn Pinterest voor inspiratie.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer