MuziekMuziek

Corona zorgt voor langere mannenkapsels 2020

Corona zorgt voor langere mannenkapsels. Inspiratie mannenkapsel trends 2020

Corona zorgt voor langere mannenkapsels 2020. Het woord Coronakapsel is inmiddels aardig ingeburgerd maar gelukkig na het openen van de barbershops en kapsalons wordt het niet zoveel meer gebruikt. Toch zie ik in het modebeeld wel een grote verandering door de Coronatijd. Waar de mannenkapsel trends voor de zomer 2020 in het begin van het jaar nog echt duidelijk korte kapsels lieten zien. Is na de Corona een leuke verandering te zien. Veel mannen werden gedwongen om het haar te laten groeien omdat ze niet naar de kapper / barbier konden. Het resultaat is dat veel mannen hebben ontdekt dat wat langer haar ook wel leuk staat. De vraag naar mannenkapsels die wat langer zijn, is daardoor enorm toegenomen.

Corona zorgt voor langere mannenkapsels 2020

Het is best heel bijzonder dat zo’n negatief iets zoveel invloed heeft op de modetrends. De kapseltrends voor mannen is dus echt veranderd. Is het hele korte kapsel dan overboord gegooid? Nee, dat niet. Iets wat nu duidelijk is, is dat veel mannen de bovenkant van hun kapsel graag wat langer dragen en de zijkanten juist korter. De opgeschoren zijkanten zien we dus nog wel terug uit de eerste mannenkapseltrends. Het heftige contrast wat er ontstaat door de langere bovenkant en de opgeschoren zijkanten maken het kapsel juist stoer en sportief.

Styling van het nieuwe Coronakapsel

Niet alleen het kapsel zelf is veranderd maar ook de styling van het kapsel is veranderd. Doordat we massaal vanuit huis gingen werken en we niet naar de kapper konden werd de styling van het haar ook minder belangrijk. Veel mannen ontdekte daardoor dat weinig tot geen gebruik van stylingsproducten ook een toffe kapsel geeft. Mannen met slag en krullen hebben deze omarmt en “gellen” deze niet meer helemaal plat. Het natuurlijke mannenkapsel met langere bovenkant en korte zijkanten is het dus helemaal deze zomer.

Inspiratie mannenkapsel zomer 2020

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer