BBQ Recept: Zeebaars in een zoutkorst.

Zeebaars in zoutkorst

Dit is een recept wat eigenlijk niet kan mislukken

IMG_3804
Zeebaars in zoutkorst, B4men.nl BBQ!

 

BENODIGDHEDEN:

-Zeebaars in zoutkorst
. Voor dit recept zijn 2 zeebaarsen gebruikt met een totaal gewicht van 950gram. 


Ongeveer 2,5 kg vers grof zeezout,Koop 3kg, dan kom je niet te kort!!!)  

-Drie eiwitten.

Koop de vis vers en laat alleen de buikholte schoonmaken, dus niet de vis ontschubben!

IMG_3802
Verse zeebaars

 

Vulling:

Naar wens, ik gebruik citroen, venkel, thijm, zout en peper maar je kan naar hartelust vullen.

IMG_3803
Vulling voor in de vis.

 

 

BEREIDING:

Neem een ovenvaste schaal of bakplaat. Vermeng de eiwitten met het zout zodat je een sort van nat zand krijgt.
Strooi een laag ± 2,5 cm van bv. Sel gris de Guérande op de bodem van de plaat/schaal, leg de zeebaarsen in het midden en bedek deze rondom met een laag zout van maximaal 2cm. Maak de zoutlaag niet te dik! (modelleer en druk het even aan, maak eventueel de handen even nat onder de kraan)

 

BBQ:

IMG_3805
Zeebaars in zoutkorst, B4men.nl BBQ!

De BBQ verwarmen op 200c°, de vis afbakken gedurende de 30 minuten op 200c°. 
De zeebaars heeft een baktijd van minimaal 30 minuten een minder zware vis heeft geen kortere bereidingstijd!

Neem na de baktijd de vis uit de BBQ en laat hem 5 min. rusten. Tik de zoutkorst met een zwaarvoorwerp open, veeg met een keukenkwast enig zout weg en serveer de vis half of nog geheel in de korst, op een schaal aan tafel.

Je krijgt echt een machtig mooie, sappige vis en vol van smaak!

IMG_3807
Zeebaars in zoutkorst, B4men.nl BBQ!
IMG_3808
Zeebaars in zoutkorst, B4men.nl BBQ!

Eet smakelijk,

Geschreven door : Peter Bootsma, Catering & Co

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer