B4men.nl geeft Kapperstrainingen. Passie voor het vak.

Dat ik naast mijn blog als barbier werk weten de trouwe volgers wel. Voor de toekomstige trouwe volgers…..ik ben dus barbier. Ik werk alweer 18 jaar in een echte herenkapsalon en tegenwoordig in een echte barbershop. Mijn passie voor het herenkappersvak is heel groot en dat er gelukkig weer veel aandacht is voor mijn ambacht doet mij dus goed. De mode heeft hier uiteraard een belangrijke rol in gespeeld, ineens waren baarden en de klassieke kapsels weer helemaal hip en waar kan je dan beter terecht dan bij de specialist….De Barbier!! Uiteraard hebben de gasten van Schorem uit Rotterdam ook een geweldige bijdrage geleverd om de barbier weer stoer te krijgen. Jongens willen weer kapper/barbier worden. Al deze aandacht is ook weer heel belangrijk voor B4men.nl geweest. Mannen zochten informatie die bijna niet voorhanden was, dat was voor mij een goede reden om B4men.nl te starten.

b4men-logo-uit
Kapperstrainingen by B4men.nl

Het geven van kapperstrainingen 

Al deze aandacht voor mij en mijn blog zorgde ervoor dat ook mijn vakkundigheid opviel en kreeg ik een aantal keer de vraag of ik kapperstrainingen wilde geven. Ik wilde deze uitdaging natuurlijk graag aangaan. Iemand mijn passie uitleggen is nog leuker dan je passie alleen maar uitvoeren . Kortom mijn ideale combi!! Wat leren mensen in mijn trainingen?? Ze leren weer wat het echte herenkappersvak inhoud,is dat nodig dan???? JA,heel veel kappers zijn tegenwoordig alleen nog met de combinatie van het dames en heren vak opgegroeid. Ikzelf ben de eerste 12 jaar van mijn vak opgevoed door een echte ouderwetse herenkapper, één die wanneer je verkeerd staat of je schaar niet goed houdt gelijk uithaalt!! Lijfstraffen!! Ik zal in mijn kapperstrainingen niet gaan slaan hoor, dus vrees niet. Het heeft mij echter wel gemaakt tot de kapper die ik nu ben. Ik wil graag iedere kapper een klein stukje van mijn passie meegeven. Kan ik iemand leren knippen in 1 avond?? Nee, ik kan geen wonderen verrichtten, ik geef basistechnieken mee die heel puur bij het herenvak horen. Verder is het een motivatie training……ik open je ogen voor de schoonheid van mijn vak. Dit zorgt ervoor dat jij en/of je personeel met een ander gevoel achter de kappersstoel gaan staan.

DSC01790-1024x680
Trainer Jan Willem Huffmeijer

 

Mijn kapperstrainingen ondersteund door Wahl Nederland

Een goede training begint bij de basis van goed materiaal. Tondeuses en grote scharen zijn essentieel binnen het herenkappersvak. Mijn vakmanschap is ook bij Wahl Nederland niet onopgemerkt gebleven, inmiddels heb ik een mooie samenwerking met Wahl Nederland en ondersteunen zij mij met materiaal voor het geven van mijn  trainingen. Een samenwerking waar ik trots op ben!

DSC04071
Mijn kapperstrainingen ondersteund door Wahl Nederland
DSC04077
Mijn kapperstrainingen ondersteund door Wahl Nederland
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer