MuziekMuziek

Barbiers trainingen gegeven door B4men/B4menbarbershop

 

Dat ik naast mijn blog als barbier werk weten mijn trouwe volgers. Voor de toekomstige trouwe volgers, ik ben dus barbier. Ik heb 18 jaar in een herenkapsalon gewerkt en op 2 december 2015 open ik mijn eigen barbershop, www.b4menbarbershop.nl

image002

 

Mijn passie voor het herenvak is heel groot en ik ben dan ook heel erg blij dat er tegenwoordig weer veel aandacht voor mijn ambacht is, want ambacht is het. Het barbier zijn zit in je en vraagt naast veel passie ook veel techniek. Het is zeker niet iets wat je zomaar “effe” doet. (al denken veel beginners dat wel) De mode heeft hier uiteraard een belangrijke rol in gespeeld. Baarden en de klassieke kapsels zijn weer helemaal hip en waar kan je dan beter terecht dan bij de specialist, De Barbier!! Uiteraard hebben de mannen van Schorem uit Rotterdam ook een geweldige bijdrage geleverd om “de barbier” weer stoer te krijgen. Jongens willen tegenwoordig weer kapper/barbier worden en geloof me dat is jaren anders geweest. Al deze aandacht is ook weer heel belangrijk voor B4men.nl geweest. Mannen zochten informatie die bijna niet voorhanden was en dat was voor mij de reden om B4men.nl te starten.

Barbiers training geven door B4men/B4menbarbershop

Al deze aandacht voor mij en mijn blog zorgde ervoor dat ook mijn vakkundigheid opviel. Steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook kapperstrainingen wilde geven. Deze uitdaging wilde ik natuurlijk graag aangaan en inmiddels geeft ik alweer 2 jaar trainingen binnen het heren vak. Iemand mijn passie uitleggen is nog leuker dan je passie alleen maar uitvoeren, kortom het is voor mij de ideale combinatie.

Wat leren mensen in mijn trainingen

Ze leren weer wat het echte vak inhoud. Is dat nodig? JA, veel kappers zijn tegenwoordig alleen nog met de combinatie van het dames en heren vak opgegroeid. Ikzelf ben de eerste 12 jaar van mijn vak opgevoed door een echte ouderwetse herenkapper. Dat was er één die wanneer je verkeerd stond of je je schaar niet goed vasthield gelijk uithaalde, echte lijfstraffen 😉 Ik zal in mijn kapperstrainingen niet gaan slaan hoor, dus vrees niet. Het heeft mij echter wel gemaakt tot de kapper die ik nu ben. Ik wil graag iedere kapper een klein stukje van mijn passie meegeven. Kan ik iemand leren knippen in één avond? Nee, ik kan geen wonderen verrichtten, ik geef basistechnieken mee die heel puur bij het herenvak horen. Het is tevens een motivatie training, ik open je ogen voor de schoonheid van het vak. Dit zorgt ervoor dat jij en/of je personeel met een ander gevoel achter je kappersstoel gaat staan. Je staat er met zelfverzekerdheid en 1000% passie.

image

Puur techniek met oog voor Detail
De technieken die horen bij het old school heren knippen zoals het opknippen met grote scharen 7/8 inch, het opscheren zonder opzetstukken en het scheren met het nekmes zijn mijn specialiteiten die ik jullie graag laat zien. Ik scheer nooit op met opzetstukken omdat ik vind dat je het echt ambachtelijk moet leren.

Mijn kapperstrainingen ondersteund door Wahl Nederland

Een goede training begint bij de basis van goed materiaal. Tondeuses en grote scharen zijn essentieel binnen het herenkappersvak. Mijn vakmanschap is ook bij Wahl Nederland niet onopgemerkt gebleven, inmiddels heb ik een mooie samenwerking met Wahl Nederland en ondersteunen zij mij met materiaal voor het geven van mijn  trainingen en straks in mijn eigen B4men Barbershop. Een samenwerking waar ik echt heel erg trots op ben!

whalwhal1

Wil je meer informatie over mijn trainingen, neem dan contact op met mij op.

info@b4men.nl

Wie weet tot snel!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer