MuziekMuziek

B4men Homemade sambal special. Een super sambal met tomaat!

Vorige maand hadden wij ook een sambal op de blog staan en hier is erg goed op gereageerd. Het leek mij dus leuk om hier wat meer mee te gaan spelen en jullie zo af en toe eens te trakteren op een lekkere bijzondere sambal. Uiteraard homemade met verse producten. Deze keer is de basis erg lijkend op de vorige sambal maar deze keer heb ik gekozen de sambal aan te vullen met tomaat. Dit geeft de sambal een pittigheid gecombineerd met het friszure van tomaat. De meiden thuis vinden deze sambal erg veel weg hebben van chilliconcarne. Niet de favoriet van de meiden maar wel favoriet van mij 😉

DSC06816

Homemade Sambal met Tomaat, wat heb je nodig:

25 rode pepers

3 vleestomaten

1 ui

2 tenen knoflook

6 eetlepels ketjap

1 tl trassi

2 tl tamarinde

2 el basterd suiker

DSC06820 DSC06818 DSC06821 DSC06822 DSC06824 DSC06825

Hoe maak je deze Homemade sambal klaar

  • Snijd de peper in stukken en maak deze schoon. Voor een hete sambal laat je de zaadjes en de zaadlijsten zitten, wil je een mildere sambal verwijder dan een deel van zaadjes en zaadlijsten.
  • Maak de knoflook en ui schoon. Snijd de ui in grove stukken.
  • Was de tomaat en verwijder de harde stukjes, snijd nu de tomaat in grove stukken.
  • Doe de pepers, ui, knoflook en tomaat in een hakmachine en maal tot een pasta. Ik zie graag wat ik eet en maal het niet te fijn
  • De pasta kan nu in de een pan met een dikke bodem
  • Voeg de ketjap, trassi, tamarinde en de suiker toe samen met een scheutje water
  • Breng de sambal langzaam aan de kook
  • Nu langzaam en rustig laten inkoken en blijven roeren tot het vocht is verdampt. Let op niet te droog laten worden, anders bakt de sambal aan.
  • De sambal kan nu in een schoongemaakte pot.
  • Nu moet je even je geduld bewaren en de sambal goed laten afkoelen

Geniet van deze sambal in en op alles. Ik ben gek op sambal en smeer het bijna overal op. Broodje kaas, broodje pindakaas, op de smeerworst en super lekker in de mayo met eigengemaakte patat. Kortom variatie genoeg. Komende maanden zal ik vaker blijven experimenteren en uiteraard zal ik goede resultaten met jullie delen.

DSC06833 DSC06837 DSC06838

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer