MuziekMuziek

B4men Culi Burger met paddenstoelen, kwartelei en truffel

Burger Time!!!!! Dit keer niet een standaard burger, maar een burger met producten uit het seizoen. Heerlijke geroosterde pompoen, paddenstoelen, truffel en een kwarteleitje. Heel anders dus dan de burgers die jullie van mij gewend zijn maar zeker niet minder lekker. Oké, het is misschien een klein beetje meer werk dan normaal maar laat dat je niet afschrikken. Zelfs onze kids smulden van de burger, er zat dus een trotse papa aan tafel 🙂

DSC03570

Wat heb je nodig voor de B4men Culi Burger

voor de burger:

500 gram goede kwaliteit gehakt

1 tl mosterd

1,5 tl sambal badjak

2 tl worcestersaus

2 tn knoflook, fijngesneden

1 geklutst ei

1 snee oud witbrood

1 el paprikapoeder

1,5 tl kerriepoeder

verse tijm, fijngesneden

handje peterselie, fijngesneden

3 salie blaadjes, fijngesneden

DSC03485

Voor de garnering:

2 uien, grof gesneden

1 bakje kastanje champignons, in blokjes gesneden

1 bakje cantharellen, in stukken gesneden

1 tn knoflook, fijngesneden

1 el honing

1 tl sambal badjak

peper/zout

handje peterselie, fijngesneden

roomboter en olie

8 plakjes ontbijtspek, krokant gebakken

geschaafde parmezaanse kaas

kwarteleitjes, gebakken

truffel

4 ciabatta broodjes

1 kleine flespompoen, geschild, in stukjes gesneden en de zaden eruit gehaald

4 tn knoflook, fijngesneden

bosje tijm, fijngesneden

4 blaadjes verse salie, fijngesneden

grof gehakte walnoten

Voor de Hellmann’s saus

DSC03505 DSC03521 DSC03523

Hoe maak je de B4men Culi Burger

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Schil de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de zaden

3. Leg de pompoen in een ovenschaal

4. Maak een olie marinade:  Doe 75 ml olijfolie in een schaaltje en breng op smaak met 4 tn knoflook, peper/zout, 4 blaadjes fijngesneden salie en de fijngesneden tijm

5. Giet het olie mengsel over de pompoen en bak in de oven voor ongeveer 30-40 minuten gaar, als de pompoen klaar is laat je hem afkoelen

DSC03503 DSC035066. Ga nu verder met het maken van de b4men culi burger

7. Doe het gehakt in een grote mengkom en breng het gehakt op smaak met: 1 tl mosterd, 1,5 tl sambal, 2 tl worcestersaus, 2 tn knoflook(fijngesneden), 1 geklust ei, 1el paprikapoeder, 2tl kerriepoeder, verse tijm, handje peterselie en het witbrood in stukken gescheurd

8.Meng met je handen nu alles goed door elkaar en vorm er 4 burgers van en zet deze even apart in de koelkast

DSC03487 DSC03488 DSC03492

9. Ga nu verder met het maken van de garnering voor de b4men culi burger

10. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm een flinke scheut olie en 1 el roomboter

11. Fruit op middelhoog vuur de 2 grof gesneden uien samen met de knoflook, de kastanje champignons, de cantharellen,  peper/zout, handje gesneden peterselie, 1 tl sambal badjak en 1 el honing.

12. Zet het vuur laag en laat de uien langzaam smoren voor ongeveer 10-15 minuten

DSC03512

13. Bak het ontbijtspek mooi krokant

DSC03515 DSC03516

14. Bak de burgers op de BBQ mooi goudbruin.

15. Eerst indirect garen voor 10 min.

16. Na het garen even afgrillen voor een mooi bruin kleurtje

DSC03509 DSC03536 DSC03538

17. Bak de kwarteleitjes en breng op smaak met wat peper en zout

DSC03522

18. De Hellmann’s Saus

19. Doe in een kommetje 4 eetlepels Hellmann’s saus en rasp hier wat truffel in, gebruik vanwege de smaak echt alleen maar Hellmann’s saus, anders wordt het te zuur. Hellmann’s saus is namelijk heel zacht van smaak en gaat heel goed samen met de truffel

20. Giet er een klein beetje goede olijfolie bij en roer dit goed door.

DSC03526 DSC03529

21. Op maken van de Burger

22. Prak de stukjes pompoen met een vork wat kleiner

23. Beleg op een Ciabatta broodje eerst een laag pompoen, dan 2 plakjes ontbijtspek en daarop leg je de burger

24. Leg op de burger wat gesmoorde ui en daarboven op het kwartelei, bestrooi met wat geschaafde parmezaanse kaas en een klein beetje grof gehakt walnoten

25. Tenslotte breng je een flinke eetlepel Hellmann’s truffel saus aan en je kan gaan genieten van je heerlijke B4men Culi Burger!!!

26. Serveer met een lekker bok biertje 😉

DSC03552 DSC03554 DSC03557 DSC03570 DSC03590 DSC03588

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer