MuziekMuziek

Big Green Eggsperiment 2019 in Portugal.

De Big Green Eggsperiment 2019 in Portugal. Wil jij samen met andere Big Green Egg en kamado fans vijf dagen lang lekker koken en sparren? En dat ook nog eens bij temperaturen van gemiddeld 15 tot 20 graden in de zon in de Algarve?? Natuurlijk, dat wil je toch niet missen….!!

Ben jij bij het Big Green Eggsperiment 2019?

Onder leiding van twee ervaren pitmasters Peter Bootsma en Gertjan van Dijk en met ondersteuning van Marjan en Jaqueline ga jij aan de slag. Deze trip is voor iedereen! Dus ben je slager, cateraar, geoefende BBQer of minder geoefend, dan pas je helemaal bij de groep. Het gaat om het delen van passie! Lijkt dat je wat, er zijn nog een paar plekjes vrij… dus geef je snel op! Big Green Eggsperiment 2019.

Big Green Eggsperiment van Zweden naar Portugal

Peter aan het woord: “Na 4 jaar lang Big Green Eggsperiment Zweden gooien we het roer om! We ruilen in 2019 de Scandinavische kou en de korte dagen in voor een warmer oord waar de zon wat later onder gaat. Na ter plaatse polshoogte te hebben genomen zal de Big Green Eggsperiment 2019 gaan plaatsvinden in Portugal en wel in de Algarve. Waarom Portugal in plaats van Zweden? Na 4 jaar met voornamelijk met wild in de kou te hebben gewerkt vonden wij het tijd voor iets anders. De Zweedse natuur had (en heeft) zo zijn charme, maar er zijn meer aantrekkelijke plekjes op deze aardbol die weer nieuwe uitdagingen bieden. Wij hebben deze in Portugal ontdekt. Wat denk je ervan om op de markt verse vis, groenten en vlees bij elkaar te scharrelen en deze op z’n Portugees op de Big Green Eggs te bereiden? Na het koken kunnen wij dan een lekkere duik te nemen in het zwembad of in de Atlantische Oceaan! Die ligt op zo’n 25 meter afstand van onze accommodatie. Verder kunnen we genieten van een wandeling over de boulevard van Luz, lekker chillen onder het genot van Portugees bier en wijn en dolfijnen spotten tijdens een boottrip. Lekker vooruitzicht toch? Daarom hebben we gekozen voor Portugal.

Wat kan je verwachten van de trip

Alle dagen koken op: Big Green Egg, Arteflame, open vuur en gietijzer. Dit doen we bij het zwembad met de producten die het land kent. Kennis delen en kennis opnemen van alle aanwezige deelnemers onder begeleiding van Gertjan en Peter. Leuke uitstapjes zoals op een speedboot dolfijnen spotten, plaatselijke markten bezoeken, waanzinnige uitzichten.

Voorlopige planning:

  • Aankomst donderdag avond met avondmaaltijd en kennis maken met de groep.
  • Vrijdag na het ontbijt, lunch en diner koken en bezoek meest zuidwestelijke punt (Sagres)
  • Zaterdag na vroege ontbijt bezoek vismarkt Lagos (maar ook groente en vis) lunch en diner koken.
  • Zondag na het ontbijt op een snelle boot de Atlantische oceaan op om dolfijnen te spotten, lunch en diner koken.
  • Maandag na het ontbijt restjes verwerken in de late lunch en weer terug naar huis.

Onze accommodatie is geheel afgehuurd voor onze prive groepen. De accommodatie ligt aan het strand langs de boulevard in de plaats Luz. Eigenaren Frans en Joy zullen zorgen voor fijne appartementen en een heerlijk ontbijt.

Wat zijn de kosten van de trip

De kosten om deel te nemen aan het Big Green Eggsperiment 2019 bedragen € 1.200,- per persoon. Dit is op basis van een tweepersoonskamer, inclusief alle maaltijden en tussendoortjes (die we op het ontbijt na zelf maken), de vlucht van Nederland naar Faro en terug (incl. handbagage) en alle transfers en activiteiten in Portugal die in het programma zijn opgenomen. De enige extra kosten die je hebt zijn de drankjes die je drinkt (koffie en thee zijn gratis) en eventuele ruimbagage.

Aanmelden Big Green Eggsperiment 2019

Lijkt het je wat om deel te nemen aan de Big Green Eggsperiment 2019? Meld je dan snel aan voor een van de weekenden, want vol is vol! Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst. De data van de weekenden zijn 31 oktober – 4 november en 21 november – 25 november. Deze gaan door als zich per weekend minimaal 15 personen hebben aangemeld. Lijkt het je wat om op een van bovenstaande data met ons mee te gaan kijk dan even op www.letzq.nl onder het kopje Big Green Eggsperiment en geef je op.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer