MuziekMuziek

Xerjoff Casamorati, Super lekker en super luxe!!

Ik ben pas gevraagd door de mannen van www.parfumerie.nl of ik eens naar de geuren van Xerjoff wilde kijken en vooral ruiken natuurlijk. Ik was nog niet bekend met deze geuren en dat maakte mij wel erg nieuwsgierig. Zij hebben mij een aantal miniaturen gestuurd om deze geuren zelf te kunnen ruiken.

 

Xerjoff
Xerjoff

Xerjoff

Xerjoff is een Italiaans parfumhuis voor hele mooie, luxe parfums. Ik heb de miniaturen van de Casamorati serie gekregen. Bij parfumerie.nl hebben zij nog een aantal andere lijnen van het huis Xerjoff. Xerjoff bestaat sinds 2004 en is zeer selectief verkrijgbaar. Dat maakt het voor mij extra leuk om hierover te mogen schrijven.

 

Xerjoff Casamorati
Xerjoff Casamorati

Xerjoff Casamorati

De miniaturen die ik heb gekregen komen uit de Casamorati lijn. Deze lijn is een eerbetoon aan het parfumhuis Casamorati uit Bolonga, dit parfumhuis is opgericht in 1888. Xerjoff wil het erfgoed van dit geweldige huis graag veiligstellen en doorgeven aan de volgende generaties. De Casamorati lijn bestaat uit een aantal geuren voor zowel mannen als vrouwen. Ook zijn er een aantal geuren die goed door beide gedragen kunnen worden. Ik zal jullie de lijn laten zien en per geur vertellen voor wie deze geur is bedoelt.

 

– XJ Casamorati 1888, voor zowel man als vrouw. De geur is zwoel en zoet, zacht kruidig leer maken deze geur bijzonder. ik vind hem erg lekker, maar voor mij kunnen geuren bijna niet zoet en zwaar genoeg zijn.

TOP koriander, kruidnagel, groene peper, Iraanse saffraan

HART roos, neroli, ylang-ylang

BASIS sandelhout, patchouly, amber, Russische berk

 

Xerjoff-CM_Regio
Xerjoff Casamorati Regio

-XJ Casamorati Regio, voor zowel als man en vrouw. De geur is oriëntaals en zwoel. Ik persoonlijk vind deze geur net iets minder vrouwelijk dan de vorige. De parfum is een sublieme mix van citrus en lavendelbloemen.

TOP citrusbloemen, Calabrische bergamot, lavendelbloemen, grapefruit

HART ylang-ylang, Damascusroos, Bourbongeranium, kardemom, Damascusvijg, kruidnagel

BASIS Indonesische patchouly, vanillebonen van Zanzibar, witte musk, ambretta zaden

 

-XJ Casamorati Fiero, deze geur is voor mannen. Hij is ook echt een stuk mannelijker en stoerder dan de vorige twee parfums. De citrus zorgt voor veel body. Deze geur heeft iets bijzonders en dit is dus niet zomaar een citrusgeur maar is tevens ook lekker kruidig.

TOP bergamot, Calabrisch citroen, lemon grass, bloedsinaasappel

HART thijm, lavendelbloemen, terragon, munt, neroli

BASIS nootmuskaat, Mysore sandelhout, patchouly, vetiver, coumarin

 

-XJ Casamorati Mefisto, ook deze geur is voor mannen. Deze geur is opvallend anders dan de vorige, zeperig en bloemig. Iets minder voor mij.(ik kan ook niet alles lekker vinden hahaha.)

TOP Calabrische citroen, grapefruit, bergamot, lavendelbloemen

HART roos absolue, Florentijnse iris

BASIS Mysore sandelhout, cederhout, amber, musks

 

De andere geuren uit de lijn zal ik niet uit gebreid omschrijven omdat deze echt voor vrouwen zijn. Maar ze zijn bijzonder genoeg om ze wel aan jullie te hebben voorgesteld.

-XJ Casamorati Lira

-XJ Casamorati Fiore D’Ulivo

-XJ Casamorati Bouquet Ideale

 

De Xerjoff Casamorati serie is bijzonder en zo zijn ook de flacons. Ik persoonlijk vind ze echt niet mooi. Ik snap dat dit echt een smaak ding is……maar ja, ik mag het niet voor niets beoordelen hahaha. Ook is de prijs bijzonder te noemen met € 225.- voor 75ml, dit onderstreept wel de pure luxe van deze Parfums. Met een Parfum van Casamorati draag je echt iets onderscheidend en daar hou ik van.

xj1

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer