Welke autoverzekering past bij jou?

Welke autoverzekering past het beste jou?

Welke autoverzekering past het beste bij jou? Deze vraag wordt vaak gesteld door iedereen die een verzekering moet afsluiten. Zeker voor jonge mensen kan dit best een zoektocht zijn. Daarom in dit artikel wat informatie die voor jou de keuze makkelijker kan maken. Zo kan je zonder problemen de weg op en kan je zorgeloos je kilometers gaan maken.

Hoe wordt de premie van je autoverzekering opgebouwd

Er zijn veel verschillende factoren die bepalen hoe hoog jouw premie gaat worden. Hier zitten hele simpele dingen tussen als dekking. Een betere dekking zorgt voor een hogere premie. Echter, er zijn ook factoren als provincie en geslacht die ook een rol spelen. Deze factoren kunnen een beetje oneerlijk voelen.

  • Dekking
  • Provincie (postcode)
  • Leeftijd en geslacht
  • Welke auto je wilt verzekeren (type, merk en leeftijd van de auto)
  • Schadevrije jaren (als je deze al hebt opgebouwd)
  • Dagwaarde en beveiliging van de auto
Een dure auto vraagt om een andere autoverzekering

Welke dekking past het beste bij jou?

De grootste vraag ontstaat bij de dekking van je autoverzekering. Wat verzeker je nu wel of wat niet. Dit hangt heel erg af van welk risico je wilt lopen. Echter spelen dingen als de leeftijd van je auto maar ook de waarde van je auto hierbij een belangrijke rol. Een dekking begint altijd met een WA-verzekering. Dit is je wettelijke aansprakelijkheid, deze verzekering dekt de schade die jij toebrengt aan een ander. Met deze dekking krijg jij in geval van schade niets vergoed. Wanneer je een dekking wilt hebben die ook schade voor jou dekt, dan moet je kiezen voor een WA+ of een All Risk verzekering. Wanneer je auto een hoge waarde heeft of nog heel jong is dan is een All Risk de beste optie maar tevens ook de duurste optie.

Wanneer moet je jouw auto verzekeren?

Je koopt een auto en je wilt de weg op. Wanneer moet je dan je auto verzekeren?? Let op!! Dit doe je voordat je gaat rijden met je auto. Je mag absoluut niet onverzekerd de weg op. Stel je voor dat je net in dat ene ritje een ongeluk maakt, dan ben je zelf aansprakelijk voor alle schade. Deze schades kunnen heel hoog oplopen wanneer er letselschade bij komt kijken. Dus check vooraf welke autoverzekering bij jou past en sluit deze af voordat je de weg op gaat.

De weg op met de juiste verzekering is heel belangrijk

Autoverzekering vergelijken via Geld.nl?

Op Geld.nl kan je heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken. Hier vind je dus heel veel verzekeraars die je op andere vergelijkingssites niet ziet. Bovendien bieden zij je de laagste prijsgarantie op je autoverzekering. Je vindt dezelfde autoverzekering op geld.nl dus nergens anders goedkoper!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer