MuziekMuziek

Autoverzekering bij pech in het Buitenland

Autopech in het buitenland

Bijna niets is vervelender dan autopech in het buitenland. De bedoeling was om lekker op vakantie te gaan, maar helaas is de auto er mee gestopt en sta je in de berm in een niemandsland. Hoe kun je je het beste voorbereiden op autopech en hoe kun je ervoor zorgen dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost?

Autoverzekering

Ontzettend belangrijk, maar soms nog vergeten is de autoverzekering. Wanneer je niet verzekerd bent, kan dit een hoop geld gaan kosten. De verplichte autoverzekering heeft namelijk maar een kleine dekking. Controleer dus altijd voor dat je op vakantie gaat of de verzekering goed dekkend is. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om verschillende verzekeringen te vergelijken, kun je altijd even een kijkje nemen op: Overstappen.nl – autoverzekering berekenen

Hier is het daarnaast heel gemakkelijk om de meest goedkope autoverzekering te vinden voor jouw wensen en situatie. Waardoor je zou kunnen besparen op je autoverzekering en meer geld beschikbaar hebt voor jouw vakantie!

Autoreparatie in het buitenland

In de meeste landen kennen zij wegenwacht op ongeveer dezelfde manier als dat wij dat kennen, behalve in een van onze favoriete vakantiebestemmingen: Frankrijk. Het is in Frankrijk zelfs zo slecht gesteld met de wegenwacht dat de ANWB elke zomer een aantal van hun wegenwacht stationeert in Frankrijk. Wanneer deze niet bij jou in de buurt zijn, zal de auto weggesleept worden. Het hoeft niet eens een groot defect te zijn, dat wordt namelijk pas gecontroleerd wanneer de auto in de garage staat. 

Het weg laten slepen van de auto kost geld en zal dan ook direct betaald moeten worden aan de sleper. Hiervoor worden standaard tarieven voorgeschreven dus check deze altijd even alvorens je betaalt. Het kan namelijk maar zo zijn dat een sleper meer vraagt dan hij daadwerkelijk mag vragen. In sommige gevallen betaalt de autoverzekering deze rekening direct, maar in de meeste gevallen moet je deze rekening voorschieten en kun je deze later weer declareren bij de autoverzekering. 

Betalen van reparaties

Zorg er dus ook voor dat je altijd voldoende geld hebt om rekeningen te kunnen betalen aan garages. Het kan maar zo zijn dat de garage in het buitenland andere tarieven hanteert dan een garage in Nederland. Ook gelden er andere regels. In Frankrijk kan het zo zijn dat bij een klapband alle vier de banden verwisseld moeten worden. Dat kan duurder uitvallen dan je verwacht. Hou er dus rekening mee dat je voldoende geld hebt om de reparaties ook te kunnen betalen.

Ook een belangrijke tip is om de bonnetjes en facturen te bewaren van alles wat betrekking heeft op de kapotte auto. Een hotelovernachting, een taxi-rit of een huurauto. Polissen van verzekeringen kunnen verschillen en soms worden dingen vergoed die je niet verwacht. 

autoverzekering van overstappen.nl. autoschade in het buitenland.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer