MuziekMuziek

Warm, warm, drink! Zo drink je water

Met deze warme dagen is het van groot belang je vochthuishouding op peil te houden. Maar doe dit wel op de goede manier. Je zomaar van tijd tot tijd vol gooien met een grote dosis water heeft een averechts effect.

Drink niet te veel water in één keer.

Je lijf schrikt van zoveel water in een keer en zal een vocht afdrijvend hormoon vrij geven waar door je meer moet plassen en zo gaat het positieve effect verloren. Eet en drink verstandig.

Hoe drink je op de juiste manier?

Drink kleine slokjes water en ook niet te koud en doe dit regelmatig, let op dat je geen vol gevoel of een klotsbuik krijgt. Denk verder na over wat je eet, in veel eten zit veel vocht maar niet in ieder eten evenveel, daarom hieronder een schema die je helpt bij het uitzoeken van je tussendoor snack.

Schema, hoeveel vocht zit waar in?

Percentage water in verhouding met gewicht

Komkommer: 97%
Radijsjes: 95%
Watermeloen: 91%
Rauwe broccoli: 89%
Perziken: 89%
Yoghurt: 88%
Wortelen:  88%
Pruimen:  87%
Appels: 86%

bron: menshealth.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer