MuziekMuziek

TP-Link Deco zorgt voor wifi in mijn huis. Review B4men

TP-Link Deco M5 set voor een goed wifi netwerk door heel het huis

Vandaag weer een toffe review over TP-Link Deco M5. Wij kunnen vandaag de dag echt niet zonder wifi. Er is dan ook niets frustrerender dan een slechte wifi verbinding in huis. Wij werken met onze blogs door heel het huis heen en het zou daarom super zijn als we nu eindelijk eens goede wifi zouden hebben in ieder hoekje van ons huis. Deze review is enorm passend bij mij en ben ik benieuwd of de TP-Link Deco M5 voor ons eindelijk echt een goede oplossing is.

De TP-Link Deco M5 wifi door heel het huis

De TP-Link Deco M5 zorgt met drie satellieten die je plaatst op strategische plekken door het huis voor een zogenaamd mesh netwerk. Je telefoon, tablet of laptop maken verbinding met de satelliet met de sterkste signaal. Wanneer je loopt en een andere satelliet geeft een sterker signaal, schakelt hij zonder dat je er iets van merkt over. Mocht je aan de drie geleverde satellieten niet genoeg hebben, dan kan je de set altijd uitbreiden met los aan te schaffen satellieten. Daarnaast kan je op het TP-Link Deco M5 netwerk een anti virus en firewall software activeren. Ook is er ouderlijk toezicht mogelijk en kan jij bepalen wie en wanneer er op het wifi netwerk kan. Ook over het design is nagedacht. Zo ogen de satellieten een heel stuk mooier dan een “normale” router. Dus geef ze een mooi plekje in huis. Het klinkt allemaal super, tijd om het netwerk te gaan aansluiten.

Het installeren van het TP-Link Deco netwerk

Ik heb niet heel lang hoeven nadenken waar ik mijn satellieten zou willen hebben. Wij werken thuis heel veel in de woonkamer, boven op de slaapkamers en in de tuin…ja echt…. in de tuin! Heerlijk werken in de frisse buitenlucht. Ik zal dus mijn satellieten plaatsen in de tuin (in de buitenkeuken en ja hij staat hier helemaal droog natuurlijk…de satellieten zijn niet waterdicht), boven in onze slaapkamer en in de woonkamer. Let op! Download eerst de app van TP-Link Deco op je telefoon. De installatie via de app gaat super snel en handig. Nu is het tijd om de satellieten aan te sluiten. De eerste sluit je aan met een utp-kabel die is meegeleverd op de modem. Nu open je de app op je telefoon en deze geeft heel duidelijk aan wat je moet doen en wat de status is van de installatie. Ik ben echt geen superheld met dit soort dingen maar ik had met een kwartier alle drie de satellieten ge├»nstalleerd en mijn netwerk draaiend. Als ik dit kan, dan kan iedereen het!

Werkt mijn netwerk echt beter via mijn nieuwe netwerk?

Ik had natuurlijk al een netwerk in huis waarop ik was aangesloten. Ik heb voor jullie even wat screenshotjes gemaakt van mijn snelheid op het bestaande wifi-netwerk, op mijn 4g netwerk en op het nieuwe TP-Link Deco netwerk. Het verschil was echt enorm! Dit had ik niet verwacht en ik schrok hier best van. Ik dacht dat ik het best aardig voor elkaar had. Ik heb een 500 / 500 glasvezel abonnement zodat ik topsnelheid heb. Wanneer blijkt dat dit niet gehaald wordt omdat je netwerk niet goed de snelheid doorgeeft, heeft het nog geen zin. Ik kan dus oprecht zeggen dat het voor ons een enorme verbetering is. De verbeteringen in de tuin en boven zijn heel groot maar ook in de woonkamer kunnen wij het verschil goed merken. Dit alles met de simpelheid waarmee ik dit heb kunnen aanleggen en de veiligheidsopties die er via de app zijn in te stellen, vind ik het echt een dikke aanrader.

Voor technische specificaties en de beste prijs check je de site van Coolblue.

TP-Link Deco M5 set voor een goed wifi netwerk door heel het huis
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer