MuziekMuziek

Tijd voor Rum, El Dorado 8 yo review by B4men

Ik ben gek op lekkere drankjes en rum behoort hier ook zeker toe. Vandaag mag ik jullie lekker maken met de El Dorado 8 year old rum. Nu de zomerse dagen echt wel geweest zullen zijn, wordt het tijd om onszelf te gaan verwarmen met lekkere dranken. Hoe lekker is het om na een lange wandeling te genieten van een kop chocolademelk met rum of een rum pure en straight. Ik ben er in iedere geval klaar voor, laat die herfst maar komen.

El Dorado 8 yo Rum

De 8 Year Old El Dorado Rum is een “blend” van verschillende rums. Al deze rums zijn minimaal acht jaar gerijpt. De complexe “blend”van deze 8 jaar oude El Dorado Rum bestaat uit rums geproduceerd op zowel de beroemde houten distillatiekolom als de veelzijdige Savalle distillatiekolom. De zeer bijzondere houten distillatiekolom deed zijn werk oorspronkelijk op de Enmore suikerplantage. Nu staat deze bijzondere kolom bij Demerara Distillers. De “blend”  bestaat ook uit rums gedistilleerd op de Savalle distillatiekolom. Deze distillatiekolom, ontwikkeld door de heer Savalle, heeft in het verleden op de Uitvlugt suikerplantages dienst gedaan en is nu ook operationeel op de “Diamond Distillery” in Guyana. Wat deze 8 jaar oude El Dorado Rum verder bijzonder maakt is de toevoeging van de uiterst schaarse PM-rum. Rijpingsproces: de verschillende rums in de “blend” van de 8 jaar oude El Dorado Rum worden gerijpt in voormalige bourbon vaten gedurende een minimum van acht jaar. Na de rijpingsperiode is het de masterblender van Demerara Distillers die de rums samenvoegt tot een mooie blend.

El Dorado Demerara Rum 8 Year Old Proefnotities

  • Kleur: Donker goud
  • Neus: Fruitig. Het eerste wat mij direct opvalt is de geur van banaan. Deze geur gaat samen met de geur vanille en melasse
  • Smaak: Zacht en rijk. Voor een jonge rum heeft hij veel body en is hij erg zacht. De zoete en fruitige tonen maken plaats voor tabak en toffee
  • Afdronk: Lang en zwoel. De rum is zacht in de afdronk met heerlijke tonen van rozijnen, eikenhout en butterscotch
  • Alcohol: 40%
  • Prijs: € 20,-

De El Dorado 8 yo. heeft mij enorm verbaasd. Deze nog vrij jongen rum heeft heel veel zachtheid en complexiteit. Ik vind dat bij whisky vaak ten koste gaan van de spanning in de drank. Echter bij rum is dit juist wel een pre, anders kan de rum vrij agressief en wrang zijn. Ik vind de prijs ook heel prettig omdat het dan toch minder pijn doet om deze rum te gebruiken in de keuken en in cocktails. Kortom een heerlijke alleskunner!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer