MuziekMuziek

The Last of Us 2 (PS4) – Spoiler vrije game review

The Last of Us 2! Dit zal niet een al te lange review worden. Ik wil deze review namelijk spoiler vrij houden. We gaan het in deze review meer hebben over de kwaliteiten van de game en of het verhaal het ook wel echt daadwerkelijk waard is om te spelen. In ieder geval heeft Naughty Dog een tijdje gewacht met de release van de game i.v.m. het Corona virus. In de The Last of Us gaat het namelijk zelf ook over een type virus dat is uitgebroken. Daarom hebben ze de release verplaatst van april naar juni. Niet geheel onterecht natuurlijk, want dit onderwerp ligt redelijk gevoelig bij een hoop mensen. 

Game review The last of us

 

The Last of Us: story continues…

The last of us is gereleased in 2013. Nu 7 jaar later is het vervolg eindelijk uitgekomen. The Last of Us 2 speelt zich af 5 jaar na de eerste game. In theorie zou je deze game meteen kunnen spelen met een YouTube recap. Echter om echt één te worden met het verhaal, is het wel een aanrader het vorige deel ook te spelen. Het spel is een horror survival action game. Je doet dit tevens ook in third person maar dat is al eng genoeg met die gekke enemies die je kan tegenkomen. Het verhaal van het spel is redelijk lineair en je merkt vooral dat online hier best wel wat discussies over gevoerd worden. Ikzelf ben wel heel erg blij hoe de setting van het verhaal is binnen The Last of Us 2. Ik erger me eigenlijk helemaal niet dat je soms geen “keuzes” hebt. Binnen het spel moet je dus ook schieten, verdedigen en proberen niet dood te gaan door de vijanden. Hierdoor kan het dus weleens voorkomen dat je iets moet doen tegen je zin. Dit maakt het verhaal ook wel heel erg sterk in mijn optiek. Naughty Dog weet ook heel erg goed op je gevoel te spelen, door soms het tempo er echt goed in te houden in de game. Je hartslag op de bank gaat vaak een tikkeltje hoger en zo kunnen ze mooi op je emoties spelen.

The Last of Us 2 spoiler vrije game review

Gameplay

Eigenlijk is er aan deze game niets op aan te merken in de gameplay. Het loopt soepel! Alles wat je doet gaat vrij vlot en ben zelden een moment tegenkomen dat het karakter iets niet doet wat ik wil en je dus bijvoorbeeld de dood inleidt. Verder, zoals ik al eerder aangaf, speelt Naughty Dog mooi op je emoties in. Zo moet je soms dingen in rap tempo doen en je overal op moet focussen, dat je eigenlijk niet meer erbij nadenkt wat er verder om je heen gebeurt. Dit zorgt soms voor leuke momenten. Verder zijn de graphics echt super strak en mooi. Het water wat om de karakters heen gaat, de zon die net als in het echt in je gezicht schijnt. Het van licht naar donker gaat, de spores die de gekke zombies achterlaten. Er is allemaal over nagedacht!  Dat geeft toch wel veel meer immersie. Daarbij is het geluid echt ongelofelijk mooi in elkaar gezet. Geen gekke glitches of andere geluiden…. ze trekken je echt in het spel!

The last of us 2 game review

Zoals je hebt kunnen lezen is The Last of Us 2 wel een spelletje die je ooit gespeeld moet hebben! Zeker als je van een beetje verhaal houdt en je 25 uur vrije tijd over hebt, is dit zeker een aanrader. Vandaar dat de review ook wat later is, want ik heb hem echt helemaal uitgespeeld. Ik kon vaak niet stoppen en wilde altijd maar doorgaan! Goed teken dus! 

 

Wil je meer game reviews lezen? Lees dan ook eens Doom Eternal, Animal Grossing of Sniper Ghost 

 

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos