MuziekMuziek

Restaurant The Dude in Via Amsterdam. Review B4men

Yes! wij mochten weer eens lekker gaan eten. Deze keer werden wij uitgenodigd om te komen eten bij Restaurant The Dude in Via Amsterdam. Dat ook wij nog enorm verrast kunnen worden door een restaurant bleek nu. Als het aan onze vooroordelen had gelegen waren wij niet eens aan het eten toegekomen. Toch werd het uiteindelijk onze leukste avond uit. Hoe dat kan?

Restaurant The Dude in Via Amsterdam

Waar wij al snel achter kwamen is dat restaurant The Dude niet zomaar een restaurant is. Het is het restaurant van hostel Via Amsterdam. Daardoor was het heel lastig om de juiste informatie te vinden. Er is over The Dude weinig op internet te vinden en dit is in onze ogen een gemiste kans. Via de site van Via Amsterdam kom je uiteindelijk wel aan wat informatie maar echt duidelijk waar je gaat eten is het niet. Ook de lokatie van het restaurant gaf ons wat vragen. Ergens verscholen op een industrieterrein in Diemen staat Hostel Via Amsterdam. Voor een Hostel best een logische plaats. Niet te duur en toch snel in Amsterdam centrum. Echter waarom zou je hier je restaurant dan enorm willen promoten? Is dit restaurant wel bedoeld voor mensen van buitenaf of meer bedoeld voor de hostel gasten?

Hostel Via Amsterdam

Toen wij aankwamen bleek bij de receptie dat er inderdaad weinig mensen van buitenaf komen. Wij werden aangesproken in het Engels, dit is de voertaal in heel het hostel, en ze dachten dat wij zouden komen slapen. Wij werden uiteindelijk meegenomen naar het restaurant. Ook nu weer wat verwarring bij ons, is dit wel onze plek? Het is heel urban en jong, niet echt een plek om met je kids te gaan eten. The Dude is een soort van overdekte picknickplaats met graffiti op de muren en een sobere inrichting. Zeker niet verkeerd hoor maar niet echt passend bij ons als doelgroep. Toch zagen we al wel snel een WII, een pooltafel en spelletjes die suggereren dat kinderen zeker wel welkom zijn. Kortom, veel tegenstrijdige signalen.

Het eten bij restaurant The Dude

We werden opgepakt door een super relaxte en vriendelijk ober. Deze Ier woont en werkt nog niet heel lang in Nederland maar wist ons toch snel thuis te laten voelen. Zijn vriendelijkheid zorgde ervoor dat wij wat ontspande na de bijzondere start. Wat kan je verwachten van het eten? Het is een hostel en je moet dus geen hoogstaande culinaire gerechten verwachten.Dat vinden wij niet erg hoor, want een goede burger is voor ons een ultiem gevoel van genieten. Marie Louise, Beaudine en ik namen alle drie een verschillende burger en Amaranthe koos voor een hotdog. Nu is het ons vaker opgevallen dat het maken van een goede burger echt nog wel een kunst is. Deze kunst bezitten ze bij The Dude zeker! De burgers waren super lekker. Het vlees was mals en goed gekruid en de buns ook van goede kwaliteit. Bij iedere hap die wij namen werd de sfeer beter en zaten we meer en meer op ons gemak. Nadat wij klaar waren met ons eten  vroeg Amaranthe of we een spelletje wilde doen. Tja, best een gek idee in een restaurant maar wat een leuke aanvulling. Na een potje rummikub kwam ons toetje. Ook de toetjes waren lekker, niet heel bijzonder maar gewoon goed. Door de ongedwongen sfeer en het relaxte gevoel bleven wij langer hangen dan dat wij anders hadden gedaan. De kids vonden deze avond één van de leukste die wij voor de blog hebben gedaan. Tja, het kan raar lopen.

Conclusie na het eten bij The Dude

Dit was een heel erg lastig te beoordelen avond. Alles was super! Het eten, de service en de sfeer en toch zou ik er nooit zonder uitnodiging naartoe zijn gegaan. Ik denk dat het belangrijk is dat ze goed nagaan welk publiek ze willen trekken. Nu is de drempel om als gast alleen te komen eten erg hoog. Betere informatie en personeel aan de balie die begrijpen dat je ook gewoon alleen kan komen eten is echt een must. Wanneer je de gast van de hostel wilt bedienen, ben je daar waar je moet zijn. Alleen weten wij niet waarom wij dan waren uitgenodigd. Toch gaan wij op aandringen van de kids zeker nog wel een keertje terug. Zo zie je maar…..

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer