MuziekMuziek

Star wars Battlefront II (PS4) – Een echte pay-to-win game of niet?

Door mijn zwager ben ik de Star Wars films leuk gaan vinden en zo plande we af en toe een filmavond waar we er een stuk of 3 keken iedere keer. Toen Battlefront uitkwam had ik het wel even met hem samen gespeeld en beiden merkte we al snel dat het potentie had maar in de praktijk toch wel snel saai en eentonig werd. Hoe hebben ze het nu aangepakt?

The dark side?

Er is nog steeds wel een hoop commotie over de game en dan zeker op het online gebied. EA heeft wat dingen geschrapt waardoor de game toch wel een tikkeltje anders speelt en gelukkig ook beter. De community was namelijk niet al te blij! Er was ook nog nieuws over de Lootboxes maar daar ga ik nu niet verder op in. Dat zit tegenwoordig in bijna iedere game en is toch meestal op uiterlijk/accesoires gebaseerd waardoor je niet per se een voorsprong krijgt. Al was dit wel het geval in Battlefront II en zal ik hier straks nog op terugkomen. Op naar de gameplay!

De Singleplayer samen met Iden Versio

wat je bij Battlefront I niet had zit dus nu wel in Battlefront II! Een Singleplayer campaign. Tevens is het een tussenverhaal van episode 6 naar episode 7, een eigen verhaal dus, dat is wel cool! Je speelt met Iden Versio een toffe dame die in de special forces zit van de Emperor. Het verhaal begint al leuk en moet je met haar droid aan de slag gaan om haar te bevrijden. De combinatie tussen het bespelen van een menselijk character en een droid geven dus een leuk eindresultaat. Verder is de singleplayer gameplay nagenoeg hetzelfde als die van Online, alleen met wat kleine extra’s waardoor je dus enemies kan spotten en zappen met je droid. Je komt heel wat leuke en vooral mooie plekken tegen. Grafisch ziet het er echt top uit en dit doet de verhaallijn juist ten goede, want sommige close-ups zien er echt prachtig uit!

De Chaotische Multiplayer

De Multiplayer zit echt goed in elkaar. Van grondgevechten tot echte ruimtegevechten met je favoriete spacecraft! Er is dus een hoop te doen met de multiplayer. Vooral in het begin was het echt pay2win en ja het komt weleens voor, maar hier was het echt duidelijk. Je kon dus verschillende characters al eerder vrijspelen door even grof geld neer te leggen. Nu vind ik zelf niet zo heel erg een probleem als het maar alleen cosmetisch is. Dit was niet het geval en de verschillende starcards gaven dus ook nog eens een dikke voorsprong. Voorlopig ligt alles nu even ‘plat’ qua microtransacties maar wat de vervolg stappen zijn weet ik nog niet. Als je jezelf omhoog werkt en dan via een normale manier van spelen starcards krijgt, dan is de Multiplayer echt leuk en heb je minder OP (overpowered) mensen, maar als je skills hebt zou je het moeten winnen van de OP mensen.

De singleplayer is top niets op aan te merken maar de multiplayer, tja… het is leuk met 40 man een dikke battle te hebben maar het upgrade systeem en de manier van lootcrates bevalt me echt niet. De characters bespelen is top en ziet er gewoon uit als in de film dus dat is wel fijn. Maar echt wel een gemiste kans, want het had veel beter kunnen zijn! Ben je echt diehard Star Wars fan en zou je hier doorheen kunnen kijken zou ik hem zeker aanraden. Anders zou ik lekker even wachten wat EA gaat doen met het microtransactie systeem en op welke manier je dan wel je credits kan verdienen.

 

Geschreven door Nick Strijbos

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos