O nee ik heb wallen onder mijn ogen

O nee wallen onder je ogen. Door wallen onder je ogen zie je er vaak vermoeid uit. Ook kan het ervoor zorgen dat mensen aan je vragen of je boos of somber bent, terwijl dit niet zo is. Verwar wallen niet met kringen onder je ogen, kringen zijn donkere vlekken(kringen) onder je ogen terwijl wallen een verdikking van de huid zijn onder je ogen.

Vandaag ga ik verder in op wallen onder je ogen, de volgende keer komt het probleem kringen aan bod.

Zoals net al uitlegde, wallen zijn verdikkingen van de huid. Een wal bestaat uit ongeveer 10% vocht en 90% uit vet.

Oorzaken van wallen onder je ogen:

* Ouder worden: bij het ouder worden wordt de huid onder je ogen dunner waardoor het bindweefsel afneemt en het vet naar beneden zakt. Tevens zorgt het ouder worden ervoor dat de elasticiteit van de huid afneemt en de huid dus gaat “uitzakken” naar beneden toe.

* Slaaptekort: bij teveel slaaptekort houdt het vetweefsel door vermoeidheid meer vocht vast waardoor je dus een ophoping van vocht krijgt onder je ogen. Als je zorgt voor voldoende slaap en rust, dan zullen gelukkig dit soort wallen vanzelf weer verdwijnen.

* Vocht vasthouden: niet alleen slaaptekort maar ook te zout eten en alcohol drinken zorgt voor een teveel aan vocht.

* Roken: veroudert de huid, zie eerste oorzaak.

* Erfelijkheid: je genen spelen een grote rol bij wallen onder je ogen. Als je ouders last hebben van wallen onder hun ogen dan is de kans heel groot dat jij vroeg of laat er ook mee te maken krijgt.

* Allergie: een allergie of chronische verkoudheid kan ervoor zorgen dat de huid rondom je ogen opzwellen. Door het continue opzwellen en afnemen van de zwelling wordt je huid rondom je ogen losser met als gevolg dus wallen. Zorg er dus voor dat je niet nog een probleem erbij krijgt en raadpleeg tijdig een arts voor medicatie.

Genoeg over de oorzaken van wallen…belangrijk is ook wat je er zelf tegen kan doen.

Oplossingen om wallen te voorkomen:

* Voldoende water drinken, minimaal 1,5 liter per dag

* Gezond eten

* Voldoende bewegen

Als je dit opvolgt, is het geen garantie dat je geen wallen krijgt, maar het vermindert  wel degelijk de kans op wallen. Daarbij zijn bovenstaande tips altijd goed om op te volgen voor een gezond leven.

Oplossingen om wallen te verminderen:

*eerst de huis, tuin en keuken middeltjes:

-plakjes komkommer op je ogen leggen.

-koude, natte theezakjes op je ogen leggen, het liefst groene thee, deze zouden volgens onderzoek het meeste effect hebben.

-een washandje met ijsklontjes op je ogen leggen.

*creme’s: er zijn diverse creme’s op de markt verkrijgbaar tegen wallen, maar als je al flinke wallen hebt is er geen creme die hier wat aan kan doen. Deze creme’s doen alleen hun werk bij wallen die niet veroorzaakt worden door erfelijkheid en waarbij de huid nog elastisch genoeg is.

*Manuele lymfdrainage: dit is een zachte massage waarbij het lymfesysteem gestimuleerd wordt om overtollig vocht(in dit geval dus onder je ogen) af te voeren, deze behandeling wordt gedaan door een huidtherapeut, maar er zijn ook schoonheidssalons waar dit gedaan wordt.

Heb je echt grote dikke wallen, dan is er nog maar 1 oplossing!!!

*  Plastische chirurgie: de meest rigoureuze maar wel de meest effectieve manier is je wallen weg te laten halen door middel van een cosmetische ingreep. Om je wallen te verminderen, wordt tijdens de ingreep een klein buisje in de wallen aangebracht om het vet onder je ogen te verwijderen. Tevens kan je het overtollige vel onder je ogen  meteen laten verwijderen , de huid wordt  strakgetrokken en je krijgt weer een frisse blik. Na deze ingreep zie je er meteen weer jaren jonger uit!!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer