MuziekMuziek

Nacon Revolution Pro Controller 2 + WINACTIE! (PS4 en PC)

Misschien kunnen jullie je nog herinneren dat ik een Nacon Revolution Pro Controller al eens had gereviewed maar toen kon ik hem niet goed instellen omdat ik een Mac had. Nu heb ik wel weer beschikkingen over een Windows PC maar met de 2 hebben ze dus ook Mac support gegeven!

Unboxing van de Nacon controller

Ik zal beginnen met het unboxen van de controller. Zodra je doos opent zie je een mooie, matte afgewerkte, controller met een iets andere lay-out dan je standaard controller. Je thumb sticks zitten niet onderin bij elkaar maar je linker thumbstick is verplaatst naar linksboven. Je krijgt er verder een USB-C kabel bij die je eigenlijk te allen tijden nodig gaat hebben, de controller is wired wat zijn voor en nadelen heeft. Je hebt ook verschillende gewichtjes om je controller in de handvatten zwaarder te maken naar eigen wens. Zo kan je dus je controller zwaarder naar voren maken of juist meer naar achter. Verder zitten er wat stickers in om ergens op te plakken.

De controller aanpassen naar wens

Je kan deze controller helemaal naar eigen wensen maken, door de software te downloaden op je PC/MAC. Er zijn 3 standen , waarvan 2 voor de ps4 en 1 voor de PC. Per stand kan je in de software op de computer profielen maken. Je kan er 4 tegelijk opslaan en dus ook afzonderlijk van elkaar gebruiken. Stel je hebt een vriend/vriendin die komt spelen, dan kan diegene gewoon zijn/haar profiel gebruiken met je eigen gewenste instellingen.

De instellingen die kan je doen in de controller maken toch wel echt het verschil, zo kan je de Deadzones van je thumbsticks aanpassen. Als je een klein tikje eraan geeft kan je, in de extreemste gevallen, heel veel draai geven of juist heel weinig. Deze optie heb je ook voor de L1 en R1 knop. Je kan bijvoorbeeld instellen als je de toets voor 60% in drukt, het mechanisme al gaat werken. Voor de mensen die echt hun handen niet meer willen verplaatsen, heeft de controller ook 4 knoppen op de achterkant die je zelf kan aanpassen op de computer wat ze gaan doen. Je kan als je wilt 4x de ‘X’ op de achterkant doen als je zou willen. En kan je nu de D-pad in 8 richtingen activeren in plaats van de standaard 4.

De controller heeft wat dat te gaat wel kleine upgrades gehad zoals de USB C wat wel beter werkt en de D-Pad. Verder qua hardware zag ik eerlijk gezegd weinig verschil. Softwarematig moet hij sowieso beter zijn! Maar stel nou, je bent nieuwsgierig en eigenlijk wil je niet de investering doen om een nieuwe controller te kopen? Maar hem toch eigenlijk wel graag zou willen hebben kan dat!

Ik mag namelijk een Nacon Revolution Pro Controller 2 weggeven!

Het gaat het als volgt:

  • Like B4men en like dit bericht!
  • Show je PS4 controller die wel aan vervanging toe is (of tag een vriend waarvan zijn controller wel aan vervanging toe is)
  • Deel het Facebook bericht openbaar op je eigen tijdlijn

De winnaar word 18-12-2017 getrokken in dit bericht bekend gemaakt. Houd het blogbericht dus goed in de gaten.

De winnaar is geworden Darwin Valken! Gefeliciteerd, ik neem persoonlijk contact met je op om de controller jouw richting op te laten sturen!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos