SelectSelect

Logitech G613 Draadloos Mechanisch Gaming Toetsenbord

Nick Strijbos B4men.nl Logitech G613

Naast dat ik op de console vaak mijn reviews doe, game ik natuurlijk ook op mijn PC. Hij is dan wel een beetje verouderd (misschien toch maar eens upgraden?) maar de meeste games die ik er op speel zet ik dan op een lagere instelling en dan gaat het prima! Maar naast het feit of je PC lekker draait of niet, zijn rand apparaten in principe net zo belangrijk als dat je pc soepel games kan laten draaien. Een headset met een beetje goed geluid, dan kan je de enemies beter horen. Een muis met een goede sensor en extra knoppen, kan je sneller mikken en schieten. En een toetsenbord…. daar moet je รฉn lekker op kunnen typen en super snel je combinaties indrukken voor je MMORPG.

Nu heb ik van Logitech een draadloos mechanisch toetsenbord mogen reviewen! Namelijk de G613, zonder al teveel poespas maar wel draadloos. Nu hoor ik je misschien wel zeggen, mechanisch..? Wat maakt dat een toetsenbord nu beter? Daar zal ik jullie straks meer over uitleggen! Eerst een inleiding van wat de G613 precies is.

First look op de Logitech G613 draadloze mechanische toetsenbord

 

Zoals ik al eerder zei, schreeuwt de Logitech G613 niet meteen gamer. Dit vind ik persoonlijk ook geen probleem. Want dan zou je hem ook op kantoor kunnen gebruiken bij wijze van. Nu heb je wel al je multimedia knoppen om bijvoorbeeld je geluid zachter te zetten, liedjes te pauzeren of naar een nieuw nummer te gaan. Verder zitten er boven nog drie extra knoppen erbij om de game modus aan te zetten, draadloos in te schakelen of via bluetooth te verbinden. Aan de linker kant bevinden zich de G-toetsen. deze kan je met een aparte functie instellen voor in je games. Of wil je misschien wel applicaties ermee starten, ze zijn echt heel erg goed in te stellen.

Uiterlijk en gebruik

Van een afstandje ziet het er erg robuust uit. En als je hem dan optilt, dan til je ook echt wel een zwaar toetsenbord op, wat ervoor zorgt dat hij niet zomaar over je bureau glijdt. Verder voelen de toetsenbord knoppen degelijk aan, alleen vind ik de letter printjes niet overal even mooi. De mediaknoppen ben ik niet zo heel erg over te spreken, die voelen namelijk redelijk goedkoop aan. Ook al is het een premium toetsenbord. Verder zijn de mechanische toetsen echt heel erg fijn. Het typt daarom ook net even wat lekkerder dan je standaard (vaak dome) toetsenbord. Het enige nadeel is dat de veren in de toetsen een natoon hebben, als je wat harder je toetsen indrukt. Waardoor het premium gevoel dus daardoor ook weer toch net even wat minder wordt.

verder werkt hij op twee AA batterijen en daar kan je het aankomende jaar nog wel even mee op vooruit. Verder zit er ook nog een leuke telefoonhouder in, waarbij je ook nog eens de ARX app van Logitech zelf kan aansluiten zodat je je computer nauwlettend in de gaten kan houden als ‘second screen’. Verder had ik dan misschien toch liever witte led verlichting in de toetsen gehad zodat je hem ook makkelijker ’s avonds kan gebruiken. Alleen dan moet je misschien de batterijen wat sneller gaan vervangen. Het grootste voordeel dat hij draadloos is dat als je geen genoeg USB poorten hebt op je computer, je hem dus ook kan aansluiten op bluetooth. En wil je lange teksten schrijven op je mobiel of tablet, dan verbind je hem dus daar ook gewoon mee.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 27 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek. En rijd ik motor met vrienden (Kawasaki Z750).

View all articles
Written by Nick Strijbos