MuziekMuziek

Lahmacun ofwel Turkse Pizza van de BBQ, recept b4men

Wij BBQ’en zeker iedere week wel één keer en vaak zelfs meer. Inmiddels begin ik het BBQ’en een beetje onder de knie te krijgen. Mijn vrouw heeft voor de blog al eens eerder een recept geschreven om zelf Turkse Pizza te maken en die was heerlijk maar lijkt niet echt qua smaak op de Turkse Pizza die je bij de Turk haalt. Voor deze Turkse pizza leek het haar lekker om hem op de BBQ te bereiden zodat je een wat meer rokerige smaak krijgt. De Turkse Pizza die ze gemaakt heeft was zo lekker en eigenlijk nog lekkerder dan de officiële lahmacun. Het is (volgens haar) ook helemaal niet zoveel werk, dus ik zou zeggen probeer hem eens!

DSC05921

Wat heb je nodig voor Lahmacun van de bbq

voor ongeveer 7/8 stuks

Deeg:

350 gram bloem

1 zakje gedroogde gist

1 tl bakpoeder

peper/zout

5 el warm water

1 el honing

350 gram Turkse Yoghurt

Vulling:

300 gram lamsgehakt

1 rode ui, in kwarten gesneden

3 tn knoflook

1 rode puntpaprika, grof gesneden en het binnenste eruit gehaald

1 groene peper, grof gesneden

flinke hand peterselie, grof gehakt

1 el sambal badjak

2 tl chilivlokken

Beleg:

ijsbergsla, fijn gesneden

tomaat, vruchtvlees eruit gesneden en de buitenkant in kleine blokjes gesneden

1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden

Saus:

4 el Turkse Yoghurt

2 tl chilivlokken

peper/zout

olijfolie

2 el citroensap

DSC05924 DSC05925 DSC05926

Hoe maak je de Lahmacun op de bbq klaar

Begin met het maken van het deeg

  • Doe in een beker 5 el warm water en 1 el honing
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, gist, Turkse yoghurt en de beker met warm water en honing
  • Kneed dit licht door elkaar en voeg wat peper/zout toe
  • Kneed dan verder tot je een soepel deeg hebt
  • Vet een kom in en leg hier het deeg in en laat op een warme plaats rijzen voor 1,5/2 uurDSC05927 DSC05929DSC05931

Ga nu verder met vulling

  • Doe de stukken rode ui, knoflook, rode punt paprika, groene peper, peper, zout, sambal, chilivlokken en de peterselie in een keukenmachine en vermaal tot je een fijne pasta verkregen hebt
  • Kneed het mengsel goed met je handen door het gehakt

DSC05934 DSC05935 DSC05936Ga verder met het maken van de pizza

  • Als na 1,5/2 uur rijzen het deeg klaar is kneed het dan nog eventjes door en verdeel in 7/8 stukken
  • Rol deze stukken op een bebloemd oppervlak uit tot een ronde pizza vorm
  • Verdeel het gehakt mengsel over de lahmacun en bak de de lahmacun op de bbq voor ongeveer 3-5 minuten…niet te lang want dan wordt de bodem te krokant
  • Serveer de Lahmacun met wat fijngesneden ijsbergsla, tomaat, komkommer en een flinke schep saus
 AFIYET OLSUN ofwel EET SMAKELIJK
DSC05938 DSC05940 DSC05944  DSC05953 DSC05955 DSC05956
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer