korte herenkapsels in 2020. Hoe kort durf jij te gaan?

korte herenkapsels in 2020. De korte mannenkapsels zullen dit jaar meer en meer in het straatbeeld verschijnen. En deze keer niet gewoon een beetje kort gedekt maar we hebben het echt over super korte herenkapsels. Super korte zijkanten en zelfs de bovenkant wordt kort geschoren. Ik heb zelf nog niet heel lang geleden mijn eigen kapsel ook kort gemaakt. Dit was niet helemaal een eigen keus maar ik heb dat gedaan om mijn oudste dochter te ondersteunen met haar ziekte. Toch krijg ik veel complimenten en staat het echt niet verkeerd.

Zo maak je een super kort mannenkapsel

Een super kort kapsel voor mannen is nog niet heel makkelijk om te maken. Je zou denken dat je gewoon even de tondeuse kan pakken en deze over je hoofd heel halen. Tja dat kan wel maar dan kan iedereen wel zien dat je het zelf gedaan hebt. Je kapsel op één lengte zetten ziet er te rond uit en dit wordt naarmate je korte herenkapsel uitgroeit alleen maar erger. Daarom is het beter om de bovenkant van je kapsel langer te laten dan de zijkanten. Wanneer je het echt mooi wilt maken zorg je tevens dat de zijkant uit een overloop / fade / opscheer bestaat. Dit is niet heel makkelijk en het vraagt wat oefening maar je zou het zelf kunnen. Maar wanneer je echt het beste resultaat wilt hebben dan ga je ook voor dit kapsel naar je kapper / barbier. Je kapsel zal strakker worden en wanneer het uitgroeit mooier blijven.

Een super kort kapsel voor mannen foto uit de B4men Barbershop in Hoofddorp

Super korte herenkapsels verzorging

Het verzorgen van een super kort mannenkapsel is niet heel moeilijk. Sterker nog wanneer je eenmaal een super kort kapsel hebt dan wil je bijna nooit meer wat anders. Het is zo makkelijk!! Minder shampoo en een stylingsproduct is niet meer nodig. Probeer je haar niet te vaak te wassen met shampoo maar 2 a 3 keer per week is voldoende. Wanneer je kapsel snel vies word probeer dit dan uit te spoelen met water. Heel veel meer onderhoud heeft je kapsel niet nodig. Geen föhn, geen producten en geen gedoe meer in de badkamer. Het enige wat je wel terug krijgt is dat je vaker naar de kapper moet! Wanneer je het eenmaal kort hebt wil je het ook heel graag kort houden.

Inspiratie korte herenkapsels in 2020

Zelf met korte kapsels kan je nog aardig variëren en je zal merken dat niet iedere lengte iets voor je zal doen. Soms is het net een stukje korter of juist langer beter voor jouw. Ook het verschil in lengte van de zijkant en bovenkant doet veel voor je korte herenkapsel. Een groter verschil zal stoerder en ruiger staan…dit is alleen moeilijker zelf te creëren en dit moet je echt bij je kapper / barbier laten doen. Voor meer inspiratie check onze Pinterest pagina.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer