En toen was er kanker!

Jan Willem Huffmeijer samen met Beaudine Kaldenbach

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen! Beaudine onze oudste dochter heeft kanker. Mooier en helaas zwarter kan ik het niet maken. Wij zijn na een zoektocht van een jaar op het eindpunt en dieptepunt aangekomen. De afgelopen keer heb ik geschreven hoe onze zoektocht eruit heeft gezien en toen waren wij op weg naar het ziekenhuis, omdat ze verdacht werd van vasculitis (reuma van je vaten). Hiervoor moest nog even een Petscan gemaakt worden en dan konden we verder. Helaas liep dit even anders. De Petscan ging goed, echter het beeld wat daaruit kwam raakte ons op het meest gevoelige punt… onze dochter. Het verslag van de pet-scan liet niets te wensen over. Al haar lymfeklieren waren opgelicht en ook nog andere plekken in haar lichaam waren te zien. De pijn en angst die wij voelden is met geen woord te beschrijven. Hoe kan ons dit gebeuren?

De kanker werd Hodgkin

Wij wisten het inmiddels zeker, Beaudine heeft lymfeklierkanker maar we wisten verder nog niets. De biopten die werden gedaan moesten meer duidelijkheid geven. Een week wachten op de uitslagen. De uitspraak, leven tussen hoop en vrees, werd voor ons werkelijkheid. Ik heb best wel eens slechte dagen gehad maar dit was echt met niets te beschrijven. Ik heb gewerkt en we hebben geleefd maar ik kan mij echt niets meer van de week herinneren. Alleen mijn trillende benen en mijn lege maag. Iedere minuut voelde aan als vijf minuten. Zo gek om te voelen alsof echt heel de wereld omdraait. De week ging voorbij en toen kwam de uitslag, de diagnose werd Hodgkin. De kanker kreeg een naam. Natuurlijk hebben wij gegoogeld en ik moest oppassen dat ik niet stond te juichen bij het woord Hodgkin. Van alle lymfeklierkankers is dit één van de beter te behandelen kankersoorten. Het is bizar hoe snel je opschakelt. Een dag later werden wij verwacht in het Princes Maxima Centrum om te horen hoe zij eraan toe is.

Beaudine met kanker in het ziekenhuis

Welkom Princes Maxima Centrum

Onze eerste voetstappen in het PMC waren de meest bizarre voetstappen die ik tot nu toe in mijn leven heb gezet. Een half jaar geleden schreef ik een artikel over het PMC en in een verslag over onze zoektocht naar de gezondheid van Beaudine, vertelde ik hoe dichtbij we zijn gekomen na ons bezoek aan het Wilhelmina KinderZiekenhuis. Nu zijn we binnen. Ik ben kritisch spiritueel en vroeg mij af of ik het misschien al die tijd ergens heb geweten. Wat een gekke plek is het ziekenhuis in werkelijkheid. Er is geen plek op de wereld met zoveel tegenstellingen. Wanneer je binnenstapt stap je in een kinderparadijs! Tot in de kleinste details is er nagedacht dat hier de hele dag kinderen over de vloer komen. Speelgoed, speeltuintjes en vrolijke kleuren. Toch is het de meest donkere en duistere plek, als je beseft waarvoor iedere kind daar komt. Ieder kind van baby tot jongeren, iedereen met een bandje heeft kanker! BAM wat is dit heftig! Op naar de uitslagen van Beaudine.

Hodgkin fase 4

Onze oncoloog was gelijk duidelijk met ons, Beaudine heeft Hodgkin in fase 4. Voor de duidelijkheid, je kan Hodgkin in 4 fases hebben. 1 is de lichtste vorm en 4 is de zwaarste. Om het ons nog duidelijker te maken vroeg hij ons te kijken naar de beelden van de Petscan die er was gemaakt. Wanneer een gezond iemand onder de Petscan gaat, zullen er drie actieve gebieden donker kleuren. De hersenen, de nieren en de blaas. Verder moet het beeld licht blijven. Toen werd het scherm gedraaid en zagen wij de scan van Beaudine. Werkelijk alles was duidelijk donker zichtbaar. Waar ik de avond ervoor nog dacht dat we blij konden zijn met Hodgkin, werd nu duidelijk hoe heftig haar situatie is. Om het maar even keihard te zeggen ze heeft tumoren van haar kruin tot aan haar knieën. Het zit in haar lymfeklieren, haar botten en haar organen. Wanneer je denkt een heel klein lichtpuntje te hebben gevonden, dan is dat lichtpuntje nu weer verder weg dan ooit. Hoe gaan ze dit ooit nog gezond krijgen?

De mooiste foto van Beaudine

We gaan de strijd aan

De oncoloog zag onze verbijstering en begon ons te vertellen dat we niet te hard moesten schrikken. Zelfs in deze heftige fase is de Hodgkin nog te genezen. De fases staan meer voor de heftigheid van de strijd die gevoerd moet gaan worden. Waar je denkt een klein beetje regie over je leven te hebben, is die regie totaal overgenomen door het ziekenhuis. Er wordt niets gevraagd maar gesteld. Natuurlijk doe je dit zonder tegenstribbelen maar het voelt gewoon gek. Binnen een week starten we met haar chemo’s en zal de strijd gestreden gaan worden. We hopen en duimen op het beste resultaat. Makkelijk zal het niet gaan worden en waarschijnlijk kunnen wij ons, zoals met alles, nog geen voorstelling maken van wat ons te wachten staat voordat het er is. Toch weet ik dat wij als gezin deze strijd kunnen voeren. Wij gaan ervoor!

Beaudine is de sterkste

Hoe heftig de strijd ook zal worden, zo groot is ons geloof in Beaudine. Dit meisje gaat zo ongelofelijk sterk met de situatie om. Ze praat erover en ze lacht het uit. De kanker heeft een tegenstander van formaat uitgekozen. Ik kijk met zoveel respect naar haar kracht en wijsheid. Wanneer je soms de vraag of opmerking krijgt over hoe oneerlijk het is. Ben ik altijd duidelijk. Als Beaudine dit niet had gehad, dan was het bij iemand anders op zijn bordje terecht gekomen. Dit is iets wat je echt niemand gunt! Wij geloven in Beaudine en zij kan deze strijd tot een goed einde brengen. En wij als gezin staan naast haar in de strijd, hoe moeilijk deze ook zal zijn. Ze kan op ons bouwen en wij zullen er altijd voor haar zijn.

Amaranthe en Beaudine kaldenbach

Beaudine vindt steun bij jullie

Na onze eerste berichtjes op onze socials kwam de kaartenstroom op gang. Bijzondere kaartjes en kleine cadeautjes, het doet ons maar vooral haar heel erg goed! Dus namens ons en haar wil ik iedereen bedanken die haar een hart onder de riem heeft gestoken. Natuurlijk mag dit nog steeds. Beaudine zal de meeste tijd gewoon thuis zijn en hier mogen kaartjes dan ook naar toe gestuurd worden. Dit zal zij enorm waarderen.

ons adres:

  • Beaudine Kaldenbach
  • Vijverbos 36
  • 2134 GS
  • Hoofddorp

Beaudine zal af en toe een blog/vlog maken over haar situatie en strijd. Dit doet zij op onze andere blog Familie over de Kook en via haar Instagram. Hier kan je het volgen wanneer je hier behoefte aan hebt.

Beaudine, Amaranthe. Marie Louise en Jan Willem
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer