MuziekMuziek

8 tips voor gezonder en sterker haar voor mannen

Sterk haar voor mannen

Dat een gezonde, volle haardos woest aantrekkelijk is iets waar de meesten het over eens zijn. Helaas krijgen veel mannen vroeg of laat met kaler wordend haar te maken. Dat is onvermijdelijk en voor een deel genetisch bepaald, maar door je haar goed te verzorgen kun je dat moment soms nog even uitstellen. Met deze acht tips zorg je voor gezonder en sterker haar. 

1. Ga regelmatig naar de kapper

Juist als je je haar wilt laten groeien, moet je regelmatig naar de kapper gaan. Dat lijkt misschien tegenstrijdig, maar het af en toe bijknippen is essentieel voor een gezonde haardos. Alleen een kapper kan iets doen tegen gespleten haarpunten, daar bestaat helaas geen wondercrème voor. Als je te lang wacht met naar de kapper gaan, zullen je punten alleen maar doorsplijten. Heb je krullen? Ga dan naar een speciale krullenkapper, want krullen vergen een andere aanpak dan stijl haar. 

2. Was je haar niet te vaak

We snappen best dat je het liefst rondloopt met fris, net gewassen haar. Het is echter bijzonder slecht om je haar te vaak te wassen. Was het nooit vaker dan om de dag en het liefst niet meer dan drie keer per week. Dit kan overigens per persoon verschillen. Als je begint met minder vaak wassen zal het in het begin snel vet worden, maar dit wordt op den duur minder. Het is een kwestie van geduld voordat je haar eraan gewend is. 

3. Was je haar niet te warm

Een koude douche is – zeker als het buiten hartje winter is – niet altijd even fijn. Je wilt dan niets liever dan onder een loeihete douche staan. Voor je haar is dat alleen niet goed. Koud water maakt je haar schoner, het laat je haar er glanzend en gezond uitzien en het verbetert de bloedcirculatie. Als je het heel oncomfortabel vindt, kun je er ook voor kiezen om alleen af te spoelen met koud water. 

Sterk haar voor mannen

4. Kies je shampoo bewust

Hoewel shampoo van de supermarkt razend goedkoop is, bevatten ze stoffen die niet goed zijn voor je haar. Het belang van goede shampoo is niet te onderschatten. Laat je eventueel door een kapper adviseren als je door de bomen het bos niet meer ziet. Kies ook altijd shampoo die bij jouw type haar past, bijvoorbeeld voor droog of krullend haar. 

5. Gebruik conditioner

Conditioner is echt niet alleen voor vrouwen, mannen hebben er net er zo goed baat bij. Het zorgt namelijk voor de juiste voeding van je haar en het maakt je haar sterker. Ook een haarmasker kan wonderen voor je haar doen. Gebruik conditioner alleen in de puntjes en niet te veel, want dan wordt je haar vet. Voor shampoo en stylingproducten geldt ook dat je er beter niet te veel van kunt gebruiken. 

6. Droog je haar zachtjes

Wrijf jij je haar ruw met een handdoek droog? Wellicht dat het zo sneller droogt, maar je haar wordt er niet blij van. Door te wrijven kun je je haar flink beschadigen. Beter is om zachtjes te deppen. Het duurt misschien wat langer, maar je doet je haar er een groot plezier mee. Föhnen is lekker snel en kan een mooi en volumineus effect geven, maar doe het wel het liefst op de koudste stand. Wacht daarnaast met kammen totdat je haar droog is. Als je al dun haar hebt, is het sowieso niet zo’n goed idee om te enthousiast met kam of borstel aan de slag te gaan. Dat kan je haar namelijk dunner maken. 

7. Zorg voor een gezonde levensstijl  

Hoe gezond jouw haardos is, heeft ook te maken met een gezonde levensstijl. Als jij gezond eet, geef je namelijk bouwstoffen aan je haar. Drink veel water en eet vette vis, noten en voldoende groente en fruit. Daarnaast doet ook bewegen je haar ten goede. Het is natuurlijk lastiger gezegd dan gedaan om stress te vermijden, maar dit is een belangrijke factor van haaruitval. Een goede werk-privébalans kan al een hoop schelen. 

8. Pas op in de zon

De zon is schadelijk voor je haar. Als het heel warm is, doe je er goed aan om een pet, hoed of een ander hoofddeksel te dragen. Als je daar niet zo’n fan van bent, kun je zoeken naar speciale stylingproducten die je haar tegen de zon beschermen. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer