MuziekMuziek

De koploper heeft : Twee speelsteden, 1 stadion en 458300 Engelsen gemolesteerd. Column Pascal Meulenbelt

Mocht je het niet gemerkt hebben de afgelopen twee weken, het EK voetbal is begonnen. Ik kan me niet of nauwelijks voorstellen dat het iemand heeft weten te passeren. De laatste speelronde breekt aan in de poules, dat betekent tijd voor een evaluatie. De landen die buitengewoon succesvol zijn, zijn de vooraf voorspelde namen. Rusland steekt er met kop en schouders boven uit. Twee speelsteden, 1 stadion en 458300 Engelsen hebben zij gemolesteerd. De kracht van Rusland zit hem in de rake linkse hoek. Een krachtige doch langzame klap waarbij de impact meedogenloos is. Persoonlijk ben ik bang dat er binnenkort nieuws naar buiten komt dat de Russen verboden middelen zouden hebben gebruikt en dat zij geschorst worden vanwege doping. Zulke verwoestende uithalen, dat kan niet op een broodje pindakaas.

 

De eerste die een klein beetje in de buurt kan komen van de Russen zijn de Engelsen. 1 stadion, 1 speelstad en 234 willekeurige mensen in elkaar geslagen. Een goed resultaat alhoewel de Engelsen er meer van hadden verwacht. De kracht van de Engelsen is hun IQ. Met een gemiddeld IQ die niet boven de 83 uitkomt kunnen zij roekeloos te werk gaan zonder dat zij enig idee hebben wat voor impact het heeft. Een veel voorkomende manier van werken maar een manier waar de Engelsen in uitblinken. De verwachting is dat de Engelsen in de loop van het toernooi dichter en dichter bij de Russen gaan komen.

 

De nummer drie is een nummer drie op gepaste afstand. Zij hebben 1 stadion en 50 eigen supporters gemolesteerd. De Kroaten hebben toch nog een gooi willen doen naar de titel. Zij konden de eerste wedstrijd en de eerste weken het verschil niet maken maar uiteindelijk zijn ze er toch in geslaagd. Hun sterke punt? Zij maken geen onderscheid tussen mensen. Zijn het je eigen landgenoten? Zijn het je eigen spelers die je aanmoedigt? Het maakt hen geen fluit uit. Daarnaast hebben zij de nieuwste wapens in hen bezit. Bierbommetjes die daadwerkelijk ontploffen op het veld. Een wapen die de beveiliging over het hoofd ziet maar die wel veel schade aanricht.

 

Het EK hooliganisme is een spannend EK waarbij de eindwinnaar nog lang niet bekend is. De kans is groot dat de komende weken de storm ietwat gaat luwen maar dat houdt de echte toppers niet tegen om door te knallen. Een bijzaak van dit EK hooliganisme is dat er ook nog een spel gespeeld wordt op een groen weiland. 11 tegen 11 noemen ze het volgens mij. Wie denk jij dat het EK gaat winnen?

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer