MuziekMuziek

Is investeren in cryptocurrency een slimme zet?

inversteren in cryptocurrency een slimme zet?

Is het investeren in cryptocurrency verstandig?

Het is je vast niet ontgaan de dat de kranten, sociale media en andere mediakanalen soms bol staan van berichten over Bitcoin, Dogecoin en andere cryptocurrency. Zeker wanneer een bekend persoon zoals Elon Musk twitter over Bitcoin veroorzaakt dat een daling of stijfing in de koers van de munt.  Steeds meer mensen starten dan ook met investeren in cryptovaluta.  Als je gaat beleggen in cryptocurrency is het belangrijk dat je weet hoe het werkt.  Cryptocurrency is anders dan de traditionele munteenheden zoals de pond en de euro en het is erg volatiel. Dit betekent dat het investeren in deze munten ook een groot risico met zich mee kan dragen. Is het investeren in cryptocurrency dan wel verstandig?

investering cryptocurrency

Blockchain als basis

Om te begrijpen hoe cryptocurrency werkt moet je weten hoe de achterliggende techniek werkt:  cryptocurrency werkt namelijk via blockchain. Je kunt een blockchain vergelijken met een grote database waar iedere transactie in staat opgeslagen. De techniek kan de hele samenleving veranderen en de manier waarop met geld wordt omgegaan veranderen. Zo kan fraude kan beter tegen worden gegaan maar is er ook meer transparantie van transacties en  zo zijn er nog een tal van mogelijkheden.

Simpel gezegd kan je nu – door middel van investeren in cryptomunten – een stukje van deze  technologie  kopen. Je kunt het vergelijken met de aandelen van Apple of Amazon. In de tijd van de internetbubbel waren deze aandelen nog erg laag en zijn toen snel gestegen.  Toen deze bubbel knapte zakte de waarde van de aandelen drastisch, maar de top van toen valt in het niets met de waarde van nu. De kans dat dat met Bitcoin of andere cryptomunten gebeurd is aanwezig en je kunt dan ook grote winsten maken met deze munten.

inversteren in cryptocurrency

Hoeveel zijn de cryptocurrencies waard?

De grote vraag is nu, wat zijn deze munten waard en is het slim om te investeren? Je kunt investeren in deze munten door ze bij een broker zoals Litebit aan te schaffen. Wees alleen wel voorzichtig. Net zo snel als de koers kan stijgen kan deze ook dalen. Het nieuws heeft een grote invloed hierop. Wanneer er veel persberichten verschijnen over een munt en een aantal betrouwbare bedrijven aangeven dat ze hierin investeren of vertrouwen in hebben kan de koers snel stijgen. Andersom kan de koers ook weer snel dalen bij negatieve berichtgeving.  Investeer daarom alleen met geld wat je kunt missen.

inversteren in cryptocurrency een slimme zet?
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer