Het afsluiten van een inboedelverzekering

inboedel verzekeren

Een inboedelverzekering is een verzekering die je afsluit om je inboedel tegen schade te beschermen. Wanneer er sprake is van waterschade of je een brand hebt gehad, zullen de kosten door de verzekeraar gedekt worden. Er is dan namelijk spake van schade aan je inboedel. Het is altijd fijn om een inboedelverzekering te hebben. Op die manier voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan. Het kan wel een hele klus zijn om de juiste verzekeraar te vinden.

Verzekeraars met elkaar vergelijken

Wanneer je een inboedelverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk dat je de verzekeraars met elkaar gaat vergelijken. Op die manier kom je erachter welke verzekeraar het beste bij jou past. Het is uiteraard belangrijk dat je de verzekeraar ook vertrouwt en je weet welke vormen van schade je vergoed krijgt.

Het vergelijken van verzekeraars doe je eenvoudig online. Er zijn veel websites waar je voor kunt kiezen als je inboedelverzekeringen wilt vergelijken. Je vult een paar vragen in waardoor je uiteindelijk op de beste verzekering voor jou uitkomt. Zo kun je voorkomen dat je uiteindelijk te veel betaalt. Houdt er wel rekening mee dat je ook moet nagaan welke schades vergoed zullen worden.

Is alle schade direct gedekt?

Het is helaas een fout die erg veel mensen maken: soms denk je dat alle schade gedekt wordt, terwijl dit niet het geval is. Wanneer je een inboedelverzekering aanvraagt, kan het zijn dat je een eigen risico hebt. Als je geen eigen risico zou hebben, zou je zelf niets hoeven te betalen in het geval van schade. De kans op misbruik is dan echter groter voor de verzekeraar. Hoe hoger de eigen risico, hoe lager de premie doorgaans zal zijn. Het kan zijn dat je eigen risico 100 of 250 euro bedraagt. Schade tot dat bedrag zal je dan zelf moeten betalen.

inboedel verzekeren
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer