MuziekMuziek

Heb je als student een inboedelverzekering nodig

inboedelverzekering student

Ga je voor je studie op kamers? Dan huur je jouw kamer waarschijnlijk van een huisbaas. Voor de kamer zelf hoef je geen verzekering af te sluiten. De verhuurder moet namelijk een opstalverzekering afsluiten voor het pand waarin jouw kamer zich bevindt. Maar hoe zit het eigenlijk met een inboedelverzekering? Veel studenten weten niet of zij deze verzekering wel of niet nodig hebben. Als dit ook voor jou geldt, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk of je als student een inboedelverzekering nodig hebt.

Waarom een inboedelverzekering als student?

n een studentenkamer staan vaak de nodige spullen. Zo staat er een bed om in te slapen, een tafel om aan te eten en studeren en een televisie. Daarnaast komen we doorgaans nog allerlei andere losse spullen tegen in een studentenkamer, zoals kleding en elektrische apparaten. Individueel zijn deze spullen mogelijk niet bijzonder veel waard, maar gezamenlijk kunnen ze een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Als deze spullen beschadigen door brand, storm of water, kan het vervangen ervan je flink wat geld kosten. Vandaar dat een inboedelverzekering student geen overbodige luxe is.

inboedelverzekering student

Dekking van een inboedelverzekering

Voordat je een inboedelverzekering afsluit, wil je waarschijnlijk eerst weten wat er wel en niet gedekt wordt. Wanneer je deze verzekering als student afsluit, ben je in ieder geval verzekerd voor schade door:

– Brand, rook en roet.
– Storm, regen, sneeuw en hagel.
– Blikseminslag en inductie.
Overstroming.
– Inbraak en diefstal.
– Vandalisme.

Heb je spullen van een ander geleend en beschadigen deze in jouw studentenkamer? Dan kun je eveneens een beroep doen op een inboedelverzekering student. Schade veroorzaakt door jezelf – bijvoorbeeld het omstoten van een televisie – valt niet standaard binnen de dekking van een inboedelverzekering, maar dit kun je wel meeverzekeren. In plaats van de standaard verzekering kies je dan voor een allrisk inboedelverzekering.

verzekeringen student inboedel

Wat betaal je voor een inboedelverzekering?

Wie een verzekering afsluit, draagt hier maandelijks premie voor af. Bij een inboedelverzekering is dit niet anders. Omdat de gemiddelde student niet bijzonder veel geld overhoudt in de maand, kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent wat deze verzekering je kost. Dit is op voorhand alleen lastig te zeggen, want de inboedelverzekering kosten hangen samen met de keuzes die je maakt. Wil je schade veroorzaakt door jezelf meeverzekeren? Dan betaal je een hogere premie dan wanneer je voor de standaard inboedelverzekering kiest.

Bij veel verzekeraars kun je vandaag de dag een speciale inboedelverzekering voor studenten afsluiten. Het grote voordeel van zo’n verzekering is dat je korting krijgt op de premie. Deze korting geldt vaak voor studenten tot 25 jaar. Het grote voordeel van deze korting is dat deze verzekering je slechts een paar euro per maand kost. Sommige studenten denken slim te zijn en samen met hun huisgenoten een inboedelverzekering af te sluiten. Kies hier niet voor, want huisgenoten zijn niet gezamenlijk op één inboedelverzekering verzekerd. Ben je student en wil je jouw inboedel verzekeren? Sluit dan een eigen inboedelverzekering af.

inboedelverzekering


Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer