MuziekMuziek

Welke soorten herenondergoed zijn er?

Het herenondergoed dat je tegenwoordig in de winkels kan kopen en online kunt bestellen kent zijn wortels in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. In deze tijd werd de eerste heren boxershort met korte pijpen gemaakt. Deze werd jockey genoemd en was een groot succes. Tegenwoordig is ondergoed meer dan alleen een functioneel kledingstuk. Het is een mode-item geworden. Er is een grote keuze aan merken, modellen en materialen. Dat maakt de keuze soms moeilijk. Om je een beetje te helpen, bespreken we hier de verschillende soorten herenondergoed.

Strakke boxershorts

Als je graag skinny jeans draagt zijn dit de heren onderbroeken voor jou. Een strakke boxershort geeft ondersteuning en is niet te zien onder je kleding. Neem je het model met korte pijpjes? Dan heb je ook nog als voordeel dat je minder kans hebt dat de pijpjes omhoog kruipen. Ook tijdens het sporten is een strakke boxershort comfortabel. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen houdt een strakke boxershort alles beter op zijn plek. Naast het feit dat een strakke boxershort comfortabel is, is het ook een veilige keuze op modegebied. Als man vraag je vast wel eens af welk ondergoed vrouwen het mooist vinden. Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat 70% van de vrouwen de man het liefst ziet in een strakke boxershort. Met een strakke boxershort zit je dus altijd goed.

Losse boxershorts

Een losse boxershort heeft ook wel iets weg van een korte broek. Het voordeel van losse boxershorts is dat ze beter zijn voor je geslachtsdelen. De bloeddoorstroming is namelijk beter bij wijde boxershorts dan bij (te) strak zittende boxers. Dit geldt dus alleen als een strakker model te veel afknelt. Daarnaast kan je lichaam de temperatuur in het gebied van je geslachtsdelen beter regelen als je een wijdere boxer draagt. Doordat lossere boxers zo wijd zijn, hebben je geslachtsdelen veel ruimte en dat kan comfortabel aanvoelen. Het nadeel van losse boxers is dat ze weinig ondersteuning bieden en vaak minder handig zijn onder strakke kleding. 

Herenslips

Herenslips zijn het traditionele ondergoed. Een slip is een strak model zonder pijpjes. Een slip is nauwsluitend en biedt veel ondersteuning aan de geslachtsdelen en houdt je benen vrij. In sommige gevallen is het fijn om je benen vrij te houden. Bijvoorbeeld bij het uitoefenen van sommige sporten. Dan is een slip de meest comfortabele keuze. Het model is strak en zit hoog bij de lies, waardoor de kans kleiner is dat hij gaat knellen. Ook voor mannen met wat stevigere dijbenen is de traditionele slip een goede keus omdat dit ondergoed de benen niet kan afknellen.

Wat is belangrijk bij het aanschaffen van ondergoed?

Over smaak valt niet te twisten. Kies dus altijd voor het soort ondergoed dat het beste bij jouw wensen past. Ben je op zoek naar nieuw ondergoed, let dan ook zeker op het materiaal en de kwaliteit hiervan. Goedkoop is namelijk vaak duurkoop. Je hebt meer aan wat duurder ondergoed dat comfortabel zit en langer meegaat, dan goedkoop ondergoed dat na een paar keer wassen kapot gaat of niet meer lekker zit. Zorg er daarnaast voor dat je niet kiest voor te strak ondergoed. Te strak ondergoed zit niet comfortabel en zorgt dat de temperatuur bij je testikels te hoog oploopt, wat niet goed is voor de zaadproductie.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer