MuziekMuziek

Het aanschaffen van een nieuwe auto

Wanneer het tijd is voor een andere auto of misschien wel je eerste auto, dan wil je wel duidelijk voor ogen hebben waar deze auto aan moet voldoen. Door het grote aanbod aan verschillende opties en uitvoeringen, kan het een lastige zoektocht worden. Maar wanneer je een beetje voor ogen hebt waar de auto aan moet voldoen, kun je de zoekresultaten verfijnen. In deze blog gaan we het hebben over de verschillen tussen auto’s.

De versnellingsbak  

Één van de meest invloedrijke onderdelen van een auto op de rijervaring, is toch wel het type versnellingsbak. Je hebt namelijk twee soorten versnellingsbakken, namelijk een handgeschakelde versnellingsbak en een automatische versnellingsbak. Bij het auto kopen is dit de meest overwogen beslissing die gemaakt wordt. Want neem je nu een handgeschakelde auto of een automaat auto? Wanneer je meer uit bent naar comfort dan is een automaat misschien iets voor jou, maar wanneer je liever het lot in eigen hand hebt is misschien een handbak meer jouw smaak. Welke echt bij jou past is puur afhankelijk van jouw voorkeur.   

Het carrosserietype 

Naast de versnellingsbak is het carrosserietype ook een belangrijke keuze, je hebt hier namelijk ook een aantal keuzes in. Je kunt bijvoorbeeld uit een station, een busje, een suv, een sedan of een hatchback. Deze keuzen is puur afhankelijk van waar je de auto voor gaat gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een auto puur om van a naar b te reizen, dan is een hatchback een mooie compacte auto daarvoor. Maar wanneer je de auto gebruikt voor het werk, dan heb je misschien eerder een busje nodig. Maar aan de andere kant als je een ruime daily wil, dan is een station de ultieme uitkomst. Of als je niet bang bent om offroad te gaan rijden kun je ook voor de suv kiezen. Daarnaast biedt een station meer ruimte voor het gezin in de auto, maar niet als het gaat om kofferbakruimte.  

Brandstoftype 

Tot slot hebben we nog de brandstof waar de auto op zal rijden. Als het gaat om brandstof heb je twee keuzes namelijk benzine of diesel, maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om elektrisch te gaan rijden. Wanneer je een automaat wil gaan rijden en voornamelijk korte afstanden rijdt, dan is een elektrische auto een goede optie voor jou. Maar wanneer je een handgeschakelde auto wil gaan rijden, is een elektrische auto zeker geen optie. In dit geval kun je kiezen uit een benzine of een diesel. Wanneer je op jaarbasis heel veel kilometers aflegt kan een diesel aantrekkelijk worden. Maar wanneer je een gemiddeld aantal kilometers per jaar rijdt, ongeveer rond de 20.000 dan is een benzine voordeliger.

bron afbeeldingen: Unsplash

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer