Game Review: Pokémon Sword (SWITCH)

Na Pokemon Let’s Go Eevee/Pikachu, heeft de Switch nu weer een nieuwe Pokemon om te spelen: Pokemon Sword en Pokemon Shield! We kennen natuurlijk allemaal de Pokemon-games wel. Ik ben zelf al jaren trouwe speler van de franchise. Dit is weer een “volledige” versie zoals we gewend zijn.

Pokémon Sword

Deze review gaat over Pokémon Sword. Nu zit er niet zo heel erg veel verschil in en puur om de legendaries en wat meer terugkomende pokémons, dan dat je het terug ziet in de gameplay. Ik hoef mij dus geen zorgen te maken over het feit dat ik mijn Pokedex niet volledig krijg, omdat andere vrienden de game ook spelen ik daar weer mee kan ruilen. Je hebt ook altijd nog de optie om met een vreemde te ruilen via het internet.

Het verhaal Pokémon Sword

Het spel speelt zich af in de Galar-regio. Waarbij je op pad gaat met je goede vriend Hop. Jullie willen beiden wel de beste pokémon trainer van de regio worden. De broer van Hop, Leon, is op dit moment de beste trainer van de regio en zou het wel tof vinden als je hem zou kunnen verslaan! Zo kom je ze beiden vaak tegen en speel je natuurlijk zo nu en dan tegen Hop om te checken of je nog wel je Pokémons genoeg traint. Het vervelende van de game qua story is dat je toch wel redelijk geforceerd naar bepaalde richtingen gaat. Even ertussenuit kan op sommige momenten niet, wat toch wel jammer is.

de features

Gelukkig heeft Pokémon Sword ook nieuwe features! Allereerst zien we natuurlijk weer wat nieuwe Pokemons om te vangen en te trainen. Daarnaast bestaat nu ook de nieuwe feature: DynaMax! Dit is eigenlijk een manier om in de Wild Area of in de Gym, je Pokemon extra sterk te maken. Zo groeien ze namelijk tot een mega Pokemon! Dit lijkt echter wel een beetje op wat we eerder hebben gezien (zo had je in Pokemon X en Y ook Mega Evolution) Gelukkig kunnen nu alle Pokemons Dynamaxen (in het verleden was dit alleen beschikbaar voor een beperkt aantal Pokemon). Door de DynaMax-feature zijn de Gyms ook ge-update en nu super groot. Meer als een soort stadium (met publiek!) wat de sfeer wel tof maakt! En zeker op het juiste moment DynaMaxen is wel bepalend of je het kan gaan winnen of niet. Want hij blijft maar voor drie beurten zo groot.

Een andere toffe feature is toch wel de Wild Area. Dit is een mega stuk land waar je vrij kan rondlopen en waar ontzettend veel wilde Pokémon te vinden zijn. Super handig om te trainen en om je Pokédex aan te vullen! Het grootste probleem van de Wild Area wel is dat je gigantisch ver vooruit kan kijken. Er hang niet echt een sfeertje en het voelt voor mij toch wat minder afgemaakt. Jammer, omdat de Wild Area zo’n groot onderdeel is van deze game.

Pokémon Sword

Al met al vind ik Pokémon Sword een leuke game. Toch had ik wel gehoopt dat het op de één of andere manier net even wat gestroomlijnder was. Ze hadden namelijk de potentie om de Switch volledig te benutten qua rekenkracht. Voor mijn gevoel is dat niet echt gedaan.

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos