Mazda MX-5 rijervaring B4men in Kroatië

B4men op pad met de Mazda MX-5

Mazda MX-5 rijervaring B4men in Kroatië. Vorige week had ik het geluk om namens B4men mee te gaan op een geweldige persreis. De reis werd georganiseerd door Mazda. Samen met zeven andere journalisten mocht ik de Mazda MX-5 testen in Kroatië. Het was niet alleen een kans om deze iconische auto te ervaren maar ook om een stukje van de wereld te zien. Graag neem ik jullie mee in mijn avonturen en bevindingen van deze toffe trip met de Mazda MX-5.

Rijervaring door Kroatië met Mazda MX-5

Wat een avontuur was het om in de Mazda MX-5 door het bijzondere landschap rond de kustplaats Zadar te rijden. De route leidde ons langs kronkelende bergwegen, prachtige kustwegen, dichte bossen en rustige natuurgebieden. Het weer was heel wisselend van zonnige dagen met temperaturen rond de 33 graden tot regenachtige momenten met koele 18 graden. Dit gaf mij de kans om de auto onder allerlei omstandigheden te rijden.

De Mazda MX-5 met de 1.5-liter motor bleek een fantastische reisgenoot. Deze handgeschakelde versie reed heerlijk en heeft genoeg vermogen om met een grote glimlach rond te rijden. Elke bocht voelde als een uitnodiging om het rijgedrag van de MX-5 eens goed te testen. De balans en wendbaarheid van de auto zijn briljant, waardoor iedere rit een feestje werd. Of ik nu door de bergen scheurde of langs de kustlijn toerde, de MX-5 gaf me het gevoel dat ik volledig in controle was en helemaal één met de weg

Een geweldig verblijf in Kroatië

Mazda zorgde ervoor dat onze drie dagen in Kroatië uiterst comfortabel waren. We verbleven in een luxe hotel waar we echt in de watten werden gelegd. Dit verhoogde niet alleen het plezier van de reis, maar gaf ons ook de kans om helemaal te ontspannen na een dag vol rijavonturen. Wij hebben heerlijk gegeten en gedronken in bijzondere restaurants zowel in het hotel als in het centrum van Zadar. Wij zijn zelf één avond met de boot naar het restaurant gebracht. Onder het genot van een drankje en de ondergaande zon die wegzakte in de zee maakte de aankomst bij het restaurant extra bijzonder. De leuke gespreken en sfeer maakte de trip naast lekker ook nogeens erg gezellig.

35 jaar Mazda MX-5

Dit jaar viert de Mazda MX-5 zijn 35e verjaardag. Een mijlpaal die de lange en succesvolle geschiedenis van deze iconische roadster markeert. Sinds de introductie zijn er meer dan 1,1 miljoen exemplaren verkocht, het meest in zijn categorie. Wat de populariteit en de tijdloze aantrekkingskracht van de MX-5 benadrukt. Deze auto is door de jaren heen geëvolueerd en heeft inmiddels wel wat veranderingen ondergaang. Natuurlijk is er altijd vastgehouden aan de Jinba Ittai-filosofie van Mazda. Deze staat voor de perfecte harmonie tussen bestuurder en auto. Er zijn weinig auto’s waarbij dat gevoel zo groot is.

De Mazda MX-5 heeft meerdere generaties doorlopen en is voortdurend verbeterd door de mensen van Mazda. Dit heeft geresulteerd in een auto die niet alleen mooi is om naar te kijken maar ook een genot is om in te rijden. De titel “World Car Design of the Year” is een bewijs van het geweldige ontwerp en de impact die deze roadster wereldwijd heeft gehad. Het 35-jarig bestaan is een mooie gelegenheid om dit jubileum in Kroatië te vieren en het was een eer om hier deel van uit te maken.

Technische details van de Mazda MX-5

De nieuwste generatie van de Mazda MX-5 is uitgerust met een 1.5-liter Skyactiv-G motor, die 132 pk levert bij 7.000 tpm en een koppel van 152 Nm bij 4.500 tpm. Dit zorgt voor een levendige en dynamische rijervaring, precies wat je verwacht van een sportieve roadster. De handgeschakelde versnellingsbak draagt bij aan de pure rijervaring. Door de snelle en acurate handbak heb je echt het gevoel hebt dat je volledig in controle bent.

Hoewel er ook een 2.0-liter versie beschikbaar is, gaat deze in de toekomst verdwijnen. Daardoor ligt de focus steeds meer op de 1.5-liter motor. Het lichte en stijve chassis van de MX-5 draagt bij aan de uitstekende wendbaarheid en rijprecisie van de auto. De achterwielaandrijving zorgt voor een evenwichtige gewichtsverdeling en een pure rijbeleving. Daarnaast beschikt de MX-5 over geavanceerde technologieën. Zoals het i-Activsense veiligheidssysteem, dat diverse functies biedt om de bestuurder te ondersteunen en de veiligheid te verhogen.

Dank voor de onvergetelijke ervaring

Mijn tijd in Kroatië met de Mazda MX-5 was een avontuur om niet snel te vergeten. De combinatie van het bijzonder landschap, de fantastische rijervaring en de pure verwennerij door Mazda maakten deze reis tot een absoluut hoogtepunt. De Mazda MX-5 blijft een iconische auto die zijn reputatie meer dan waarmaakt. Met zijn 35-jarige geschiedenis en voortdurende evolutie is het duidelijk dat deze roadster nog vele jaren een favoriet zal blijven onder autoliefhebbers.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer