B4men Persoonlijk: Sporten tot je erbij neer valt! Check mijn killerbody ;-) na 6 maanden sporten.

Afgelopen augustus was het voor mij genoeg, ik ging wat doen aan mijn vaderbuikje! Je kan wel stoer vertellen dat een vaderbuikje heel hip is en dat ik het niet erg vind, toch was het niet mijn ding. Ik was mijn extra kilootjes zat aan het worden. Maar niet alleen de extra kilootjes, ook het luie zweet moest er maar eens af. Natuurlijk, ik heb heel hard gewerkt de afgelopen jaren maar sporten zat er niet in. Ik was dus niet alleen aangekomen maar ook heel veel van mijn conditie kwijt. Kortom, ik werd luier, dikker en ouder! Tijd om wat te gaan doen!

Dit was oktober na de eerste twee maanden sporten.

Sporten tot je erbij neer valt!

Ik ben gaan sporten. Eerst maar eens heel rustig aan iedere zondag 1 uur. Ik sport niet in de sportschool, niets voor mij. Ik sport lekker buiten en met een club gezellige mensen. Deze mensen zorgen voor een soort van verplichting om te gaan en buiten sporten geeft rust en ruimte in mijn kop. Zo wil ik wel sporten. Nou ja sporten….het was meer een kwestie van helemaal naar de klote gaan (sorry ik maak het niet mooier dan het is). Best wel confronterend wanneer je als jonge vent (34) niet eens een uurtje kan sporten. Gelukkig pakte mijn lijf het redelijk goed op. Mijn kracht en conditie namen snel toe. Hoewel ik wel iedere training tot het gaatje ga en ik iedere week weer bijna dood ga, blijft het gevoel naderhand geweldig. Sinds afgelopen januari ben ik ook gaan survival runnen. Dit om nog meer uitdaging te krijgen. Die uitdaging heb ik wel gevonden, men dit is echt niet normaal zwaar!! Touwklimmen, in netten hangen, onder touwen hangen en over balken heen op 4 meter hoogte, mooier gaat het voor mij niet worden. Toch moet je mij dit niet tijdens een training vragen hoor….dan ga ik namelijk helemaal kapot!! Pijn in mijn onderarmen, kuiten en schouders, thuiskomen met blauwe onderarmen, knieholtes en liezen… toch vind ik het helemaal geweldig!

Mijn lijf is sterker, beter en mooier

Ik ben gaan sporten om mij beter te gaan voelen. Beter voelen in mijn lijf en met mijn lijf. Toen ik begon in augustus woog ik 74 kilo en ondanks dat ik niet echt dik was schrok ik van mijn andere cijfers: BMI 25,6 Lichaamsvet 25,1 Spiermassa 33,7. Deze cijfers geven aan dat ik toch op een randje leefde. Bier, Burgers en lekker lui zijn, dit is niet het beste recept voor een gezond lijf. Ik heb het bewust niet over een mooi lijf. Ik vind een atletisch lijf mooi, ik hoef geen afgetraind lijf met een sixpack waar je bang van wordt. Marie Louise houd mij ook goed in de gaten, omdat zij een klein buikje wel kan waarderen. Mooi is dus discutabel maar gezond is een ander verhaal, cijfers liegen niet! Maar goed, ik sport dus inmiddels alweer een half jaar wat is er veranderd?? Dit zijn mijn cijfers nu: BMI 24,6 Lichaamsvet 22 Spiermassa 38,2 en mijn gewicht is nu 71 kilo. Dit zijn cijfers waar ik best trots op ben. Zeker omdat ik ook niet heel erg op mijn eten let. Ik zorg ervoor dat ik genoeg drink en deze keer geen whisky maar water! Ik drink veel meer dan ik deed. Ik drink minder koffie en alcohol en dit heeft ook zeker effect. Toch voelt het niet alsof ik heel erg moet afzien.

Mijn lijf nu na een halfjaar sporten.
Weg buik! Er wordt nog hard gewerkt maar het loont zeker!!

Klaar voor Mud Masters

Ik heb vlak na de start van het sporten mij ingeschreven voor de Mud Masters 18 km. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dacht dat het een makkie zou gaan worden. FOUT! Ik ben behoorlijk geblesseerd geweest (meer hierover vind je hier) en toe kwam het toch wel heel snel dichtbij. Ik zit nu in een heel goede flow en het gaat erg lekker. Ik heb inmiddels wat ervaring met kleine obstakels runs en ik heb veel respect gekregen voor deze runs. Ga ik zonder problemen en met twee vingers in mijn neus de Mud Masters doen?? Nee, ik zal het zwaar krijgen maar ik heb er meer vertrouwen in dan ooit. Ik voel mijn goed en sterk!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer