MuziekMuziek

Zelfgemaakte friet met ketjap kip.

DSC03408
Zelfgemaakte friet met ketjap kip.

Ik had mijn vrouw beloofd te koken, maar ik was totaal inspiratieloos. Nu moest het een gerecht met kip worden, want dat had mijn vrouw al uit de vriezer gehaald. Ik had geen zin om uren in de keuken te staan dus het moest iets zijn wat snel en makkelijk was. Uiteindelijk heb ik de kip gemarineerd en gebakken in de oven(lees zo min mogelijk werk) en heb ik zelfgemaakte friet gemaakt(lekkerste wat er is) en geserveerd met sperzieboontjes(gewoon uit de diepvries). Je zou zeggen….dit is niet blogwaardig….maarrrrrr het was zo lekker geworden dat ik het toch met jullie wil delen. Houdt er wel rekening mee dat je de kip en de frietjes van te voren moet klaarmaken.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen???

Voor de gemarineerde kip:

-4 kipfilets(liefst biologisch)

-ketjap manis

-sereh poeder

-gemberpoeder

-knoflookpoeder

-olie

-sambalbadjak

DSC03406
ketjap kip

Hoe maak je de gemarineerde kip klaar???

1 Maak de kipfilets schoon en doe ze in een grote mengkom.

2 Giet er een flinke scheut ketjap manis bij en ongeveer een theelepel van de sereh, gember en knoflookpoeder.

3 Doe er dan een flinke eetlepel sambal bij en ongeveer een eetlepel olie.

4 Meng dit alles goed door elkaar en laat minimaal 3 uur marineren.

5 Als de marinade goed is ingetrokken kan je de kip gaan bereiden.

6 Verwarm de oven op 180 graden.

7 Leg in een ovenschaal een stuk aluminiumfolie en leg hierop de kip.

8 Bak de kip in ongeveer 25-30 minuten.

9 Laat de kip voor serveren nog 5 minuten rusten.

 

Voor de friet:

-6 flinke aardappels(ik heb roodschil aardappels van de AH gebruikt)

– frituurpan!!!!!!

DSC03487
Zelfgemaakte friet

Hoe maak je de zelfgemaakte friet klaar:

1 Schil de aardappels.

2 Kook de aardappels tot ze kruimig zijn.

3 Giet de aardappels af en spoel ze met koud water.

4 Laat de aardappels goed afkoelen.

5 Snijd de aardappels in frieten…ik vind ze dik lekker, maar je kan ook dunne frietjes maken.

6 Verwarm de frituurpan op 180 graden.

7 Bak de frietjes ongeveer 3 minuten.(bij dunne frietjes korter)

Zo simpel maar zo lekker…ze zijn krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Als je dit eenmaal gegeten hebt wil je nooit meer kant en klare friet van de supermarkt.

Wij hebben dit gegeten met sperzieboontjes, maar je kan er natuurlijk van alles bij serveren. Het allerlekkerst is om de friet te eten met een zelfgemaakte mayonaise, maar daar had ik geen zin in om klaar te maken(het moest die dag snel en makkelijk)

DSC03407
Zelfgemaakte friet met ketjap kip.

Wijn tip:

DSC03489
Ca’ Dell’Oro 2012 van La Villa

Voor bij de kip hebben we een heel erg lekkere Ca’ Dell’Oro 2012 van La Villa een waanzinnige Rosé Brut.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer