Geverfd haar voor mannen: de haartrend voor mannen 2021 / 2022

Geverfd haar voor mannen, de haartrend voor mannen 2021 / 2022

Geverfd haar voor mannen, de haartrend voor mannen 2021 / 2022. Je haar verven als man is dat leuk of kan dit echt niet? Op deze vraag kan alleen jij antwoord geven! Het is een smaak dingetje en je moet er aan wennen. Veel mannen en zeker de…sorry… iets oudere man zal dit toch wel een lastig ding vinden. Het verven van je haar is iets voor vrouwen of wanneer je echt oud wordt kan je het gebruiken om wat grijze haren weg te werken. Toch staat de jeugd hier heel anders in. Daarom verwacht ik het in het najaar, winter en voorjaar van 2021 / 2022 dit echt veel meer te gaan zien. Of het echt tot een massale haartrend voor mannen herfst winter 2021 / 2022 gaat komen bij mannen weet ik niet maar het zal mij ook niet verbazen als het wel gebeurt.

Geverfd haar bij mannen: van blond tot veel kleur

Veel mannen moeten er niet aan denken. Toch zie je geverfd haar steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Ook op het EK waren er bijna geen voetballers zonder een kleurtje in het haar en zelfs op de Olympische Spelen heb ik de nodige sporters met opvallende coups gezien. Sterker nog, ik ben er zelf ook schuldig aan. Ik heb vorig jaar mijn korte haren geverfd of beter gezegd gebleekt. En het mooie ik kreeg hier heel veel complimenten over. Ik heb inmiddels een lang haar kapsel voor mannen maar ook dit wil ik binnenkort weer wat oppimpen met wat geblondeerde plukken. Het bewijst maar weer dat er meer weerstand is tegen het idee van geverfd haar dan dat echt tegen geverfd haar is. Natuurlijk snap ik dat niet iedereen met een volle blonde kop of met paars of groen in zijn haar gaat lopen. Toch zijn er zeker mogelijkheden om je mannenkapsel net even leuker, beter of spannender te maken zonder heel erg op te vallen.

Welke kleuringen zijn er voor mannen kapsels

Kan je iedere haarkleuring ook voor een man gebruiken? In theorie zeker er zit geen verschil in een kleuring voor mannenhaar of voor vrouwenhaar. Toch zijn er wel een aantal puntjes waar je op moet letten. De eerste en belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen als je je haar gaat kleuren is wil je het zelf doen? Of ga je naar je herenkapper / barbier. Eerlijk is eerlijk er zijn weinig barbershops waar gekleurd wordt. Er zijn namelijk nogal wat wettelijke regels om te mogen kleuren in de shop. Dit weegt voor de meeste barbershops niet op tegen de verwachte omzet die ze gaan maken met kleuringen. Wanneer je je haar wilt laten kleuren kan je dus even rondvragen welke kapper dit bij jou in de buurt goed kan. Wanneer jezelf wilt gaan kleuren thuis let dan op een aantal basisregels

  1. Ga je voor een permanente kleuring of een kleurspoeling (deze is tijdelijk en verdwijnt met het wassen van het haar).
  2. Kies niet voor een te donkere kleur. Veel mannen kiezen zodra ze zelf gaan kleuren voor een heel donkere kleur. Gevolg is een donkere helm op je hoofd in plaats van een tof kapsel.
  3. Kies voor een goede kleuring. Er zijn veel kappersgroothandels waar je ook als particulier kan kopen. Je betaald dan wel een consumentenprijs maar je koopt dan wel kwaliteit.
  4. Breng de kleuring aan met iemand erbij of laat iemand anders het doen. Zo kunnen jullie goed zien of er geen stukken vergeten worden.
  5. Kies voor meerdere kleuren. Dit is misschien wel een heel lastig punt maar als je het aandurft kies dan niet voor één kleur maar probeer twee kleuren die je verschillend aanbrengt. Kies wel voor een kleuring die bij elkaar passen. Donker bruin op de aanzet (dicht bij het hoofd) en licht bruin in de punten bijvoorbeeld. Dit geeft diepte en maakt je kleur levendig. In een natuurlijk kapsel zie je ook verschillende tinten en nooit één kleur. Dit is echter wel lastig en vergt misschien wat oefening.

Inspiratie mannenkapsel met gekleurd haar

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer