MuziekMuziek

Wat is een borrelwijn? Is dat juist een lekkere wijn of niet?

wat is een borrelwijn

Wat is een borrelwijn? Is dat juist een lekkere wijn of niet? Het valt mij op dat ik de term borrelwijn steeds vaker hoor. Echter valt mij daarbij wel op dat de term dan juist voor lekkere en juiste minder lekkere wijn wordt gebruikt. In dit artikel zal ik vooral mijn mening geven over de manier waarop we deze term zouden “moeten” gebruiken.

Wat is een borrelwijn

Borrelen wat is dat eigenlijk? Borrelen is een drankje doen voor het eten. Dit kan alleen of in het gezelschap van anderen. In deze “borreltijd” kan je zaken op een gezellige en informele manier met elkaar bespreken. Borrelen is in mijn ogen dus iets waarbij je de tijd neemt voor elkaar en aandacht besteed aan wat je drinkt. Daarmee laat ik dus gelijk een beetje doorschemeren hoe ik over een borrelwijn denk. Wanneer je lekker gaat zitten om te genieten van het moment en je drankje, mag je wat mij betreft dus best uitpakken met een bijzondere wijn. Sterker nog, dit is juist hét moment om je beste wijn uit de kast te pakken.

drink je je beste wijn bij het eten

De afgelopen jaren is er zeker wel iets veranderd over de manier waarop wij wijn zijn gaan drinken. Vroeger was het moment om wijn te drinken “de maaltijd”. Tegenwoordig zijn we steeds vaker wijn gaan drinken los van de maaltijd. Je zult begrijpen dat wanneer je wijn bij het eten drinkt, je minder aandacht hebt voor de wijn maar meer voor de combinatie. Het is dus belangrijk om een mooie wijn te kiezen wat past bij het eten wat je serveert. Omdat de smaak van de wijn samen moet gaan met de smaak van het eten, is het eigenlijk heel normaal om een goede maar minder “dure” wijn hiervoor te kiezen. Je beste wijn drink je wat mij betreft dus niet bij het eten.

wat is de definitie van een lekkere wijn

Wat is nu een lekkere wijn? Is lekkere wijn altijd duur? Wanneer drink je die lekker wijn? Weet je wat nu het mooie is op al deze vragen, jij bepaalt het helemaal zelf! Lekkere wijn kan alleen jij bepalen. Welke prijs je daarvoor wilt betalen ook en wanneer je hem wilt drinken, is ook helemaal aan jou. Alleen wanneer je per dag er meerdere flessen “lekkere” wijn erdoorheen gaat drinken, dan heb je kans dat andere mensen zich met jou gaan bemoeien  Verder moet of beter gezegd mag je het allemaal zelf bepalen. Onthoud lekkere wijn kan altijd! Borreltijd of etenstijd. Heb je een fles opengemaakt en gaat deze fles niet op? Lees dan eens het artikel Wijn Bewaartips: hoelang blijft een open fles wijn goed?

wat is een borrelwijn

Voor onze foodblog Familie over de Kook maken wij regelmatig lekkere wijn-spijs combinaties, neem zeker daar eens een kijkje als je van lekker eten en drinken houdt.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer