MuziekMuziek

Thuisblijf vader stoer of juist geen echte man?

Ik spreek natuurlijk heel erg veel mannen bij mij onder het knippen in de barbershop. Er zijn weinig onderwerpen die ik niet durf aan te snijden, wees gerust ik snij alleen onderwerpen aan ?maar de thuisblijf vader is wel een dingetje. Hoe wordt er tegen een man aangekeken die bewust ervoor kiest om thuis te blijven. Mag hij zich een trotse vader noemen of is hij de titel “man” niet waardig.

De thuisblijf vader, hippe man of juist geen man

Het is best een pittige stelling en vele van jullie hebben hier vast een mening over. Laat ik beginnen met te vertellen dat ik ook in mijn jeugd een tijdje te maken heb gehad met een thuisblijfvader. Ik kan je vertellen dat ik er niet slechter van ben geworden. Mijn moeder werkte en mijn vader deed het huishouden. In die tijd was dat best omstreden…of nu nog steeds? Onder mijn klanten viel het mij op dat er nog steeds heel veel mannen zijn die deze keuze niet zouden maken. Het gevoel dat je als man voor de kinderen zorgt en je vrouw werkt, is voor veel mannen een brug te ver.

Blijf je thuis als zij meer verdient??

Mannen zijn van nature de jagers en zij zorgen voor het voedsel. Zij zorgen ervoor dat het gezin kan overleven. Dat is de functie van de man! Gaan we dat nu ff lopen omgooien. Verliezen wij als mannen onze kloten als we dit niet meer kunnen doen. Zou jij jezelf goed kunnen voelen als je de keus zou maken om je vrouw de ruimte te geven een grotere, betere en meer verdiende carrière op te bouwen dan jij? Zelfs als dat zou betekenen dat jij als man thuis komt te zitten? Sta jij als man een beetje te poetsen en te boenen, kids naar school brengen en te strijken. Misschien toch die mooie Poolse werkster in huis nemen…whahaha je vrouw verdient toch genoeg.

Meer vrouwen aan de top en meer mannen thuis!

Ik ben van mening dat wij als mannen onze ego niet te groot moeten maken. Ook ik ben gek op mijn kinderen en ik zou ze best willen opvoeden als mijn vrouw meer zou verdienen. Ik heb inmiddels ook mannen bij mij in de shop die deze keus hebben gemaakt en hier heel gelukkig mee zijn. We willen allemaal zo snel mogelijk naar ons pensioen of de staatsloterij winnen, want dan hoeven we niet meer te werken! Maar krijg je de keus omdat je vrouw een betere carrière heeft….voelen we ons opeens toch een beetje in ons eer aangetast. Tja, is natuurlijk niet echt stoer als je dit tegen je vrienden moet zeggen. Kan je niet meer meedoen in de strijd om de grootste. Maar zoals Martijn Koning tegen Denk zei “het is niet erg om een beetje minder lul te zijn!

Martijn Koning die Denk aanvalt in zijn column
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer