Pompoen-gehakt ovenschotel met extra veel kaas

Waar ik vroeger iemand voor gek verklaarde die ook maar iets at met pompoen, ik ben nu helemaal om. Ik vond koken met pompoen maar iets voor “gezondheid freaks”, van die geitenwollen sokken types, die alleen maar zelfgekweekte groenten eten en die geen televisie kijken. Tot ik dit gerecht in een kooktijdschrift zag, het gerecht zag er zoooo lekker uit, dat ik voor lief nam dat het gemaakt was met pompoen. Ik had alleen geen idee waar ik in vredesnaam een pompoen kon kopen, blijkt dit gewoon verkocht te worden bij de supermarkt! Super makkelijk, maar ik ben dan dus รฉรฉn van de weinige die nooit met pompoen gewerkt had. Ik heb, hoe kan het ook anders, het recept wel helemaal aangepast. Het recept zag er misschien dan wel lekker uit, maar naar mijn mening zou het vrij smakeloos zijn. Er wordt in het originele recept namelijk geen kruiden of specerijen gebruikt. Dit is dus mijn versie, maar ik vind wel een heel lekkere versie.

DSC08765

Wat heb je nodig voor de pompoen stoofschotel

1 grote flespompoen. (geschild, ontpit en in blokjes gesneden)

1 prei, in ringen gesneden

2 tn knoflook, fijngesneden

2 el olijfolie

zout/peper

3 flinke tl paprikapoeder

1 tl kerriepoeder

2 tl gedroogde majoraan

1 tl gedroogde basilicum

125 ml water

125 ml rode wijn

flink wat geraspte extra belegen kaas

 

Wat heb je nodig voor het gehaktmengsel

500 gram gehakt

1 tn knoflook, fijngesneden

1 tl paprikapoeder

1 el sambal badjak

peper/zout

1 blikje tomatenblokjes

DSC08768

Hoe maak je de pompoen st00fschotel

– Verhit de olie in een braadpan en bak de pompoen.

– Bak de prei en knoflook kort mee.

– Breng op smaak met zout, peper, 3tl paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, 2tl gedroogde majoraan, 1tl gedroogde basilicum.

– Voeg 125 ml water, 125 ml rode wijn toe en breng aan de kook.

– Laat ongeveer 15-20 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.

DSC08770

Maak nu het gehaktmengsel klaar

– Verhit de olie in een hapjespan en rul het gehakt.

– Bak de knoflook kort mee en breng op smaak met peper, zout, 1tl paprikapoeder en 1 el sambal badjak.

– Voeg het blikje tomatenblokjes toe en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen.

– Voeg na 10-15 minuten het gehaktmengsel bij de pompoen stoofschotel en meng dit goed door.

– Breng eventueel nog op smaak met peper/zout

– Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht

– Vet een ovenschaal in en doe de pompoen stoofschotel in de ovenschaal.

– Bestrooi met flink veel geraspte extra belegen kaas en zet ongeveer 10-15 minuten in de oven. (tot de kaas mooi goudbruin is)

Serveer met een lekkere pasta naar keuze en een goed glas rode wijn

DSC08772 DSC08775 DSC08776 DSC08777 DSC08780 DSC08782

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Jan Willem Huffmeijer