MuziekMuziek

Online je spullen verkopen? Check deze tips

Handenschudden

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen. De meeste mensen zijn er gek op. Zo gek zelfs dat Nederlanders in de Europese top vijf staan van online shoppen: samen met het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Luxemburg en Denemarken winkelen we het meest van Europa in webshops. Hartstikke leuk natuurlijk, maar voor al dat geshop heb je geld nodig. Hoe kan dat beter dan oude spullen en kleding zelf online verkopen? Op die manier verdien je niet alleen een extra zakcentje, maar maak je meer ruimte voor nieuwe spullen én ben je groen bezig: spullen en kleding recyclen is beter dan weggooien. In dit artikel lees je enkele tips over het online verkopen van je spullen.

Winkelwagen

Schone kleding en werkende apparatuur

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je je eigendommen zo snel mogelijk verkoopt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ben je van plan om kleding te verkopen? Dan is het verstandig dat de items die je verkoopt schoon én niet kapot zijn. Niemand wil immers een hemd met gaten of een broek met een grote vlek erin. Dat geldt ook voor andere spullen zoals banken, gordijnen, tafels, schoenen, televisies en ga zo maar door. Schroom niet om een beetje moeite te stoppen in het maken van een mooie advertentie met een pakkende tekst en duidelijke foto’s. Producten die goed zichtbaar zijn en waarvan voldoende informatie te lezen is worden immers sneller verkocht. Wees hierbij altijd eerlijk over de reden van verkoop, óók wanneer er bijvoorbeeld een krasje op een iPhone zit of een vlekje in een stoel zit. Verkoop ook nooit spullen die het niet meer doen, tenzij je dat erbij vermeldt. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld onderdelen van een telefoon of een laptop voor andere apparatuur.

Ga voor een realistische prijs

Is je advertentie klaar dan moet je nog een prijs verzinnen. Ga hierbij altijd voor een realistische waarde van het product. Bied je bijvoorbeeld kleding aan van dit seizoen, zoals gele kleding van de meest trendy merken? Check dan altijd de originele prijs en haal daar wat vanaf. Wanneer het item nog in perfecte staat is en wanneer het een populair merk is, zul je zien dat je er niet eens heel veel af hoeft te halen. Andersom geldt dit natuurlijk ook: oude spullen, minder populaire merken en zichtbaar gedragen kleding of schoenen kunnen niet voor de hoofdprijs weg. Je kunt het uiteraard altijd proberen, maar de kans is groot dat je advertentie dan online blijft staan en uiteindelijk uit de aandacht verdwijnt. Dat is precies niet wat je wilt, wanneer je online je spullen gaat verkopen. Liever een broek of een dvd iets goedkoper verkopen dan helemaal niet, toch? Daarom is het voor de klant, maar ook voor jezelf handig om met realistische prijzen te komen zodat je je product zo snel mogelijk kwijt bent.

Kies voor een goedkope verzending

Wees in je advertentie ook altijd duidelijk of de vraagprijs inclusief verzendkosten is of zonder. In de meeste gevallen liggen de verzendkosten bij de koper en kan er exclusief geboden worden. De koper moet er dus rekening mee houden dat er nog extra kosten bovenop het bod komen. Als verkoper kun je daar wel een handje bij helpen door een goedkopere verzending aan te bieden dan normaal. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende platformen waar een pakket verzenden allang niet meer zo duur is. Lees je dus altijd even in over dit aanbod en kies voor de goedkoopste verzending, zodat je product aantrekkelijker is voor de potentiële klant. Geloof mij; niemand wil te veel geld betalen voor zoiets als het verzenden van een pakket. Je kunt er overigens ook voor kiezen om een ophaalpunt te zijn, dat scheelt natuurlijk helemaal in de kosten.

Achterover leunen

Ga voor het juiste platform

Last but not least: kies voor het juiste platform om je product te verkopen. De meeste mensen surfen direct naar Marktplaats om tweedehands kleding en apparatuur te kopen en te verkopen, maar er is nog veel meer. Zo is de kans bijvoorbeeld groter om een auto of een iPhone te verkopen op een gespecialiseerde verkoopsite voor dergelijke producten. Ook kun je heel gemakkelijk via Facebook aansluiten bij verschillende verkoopgroepen. Hier vind je bijvoorbeeld een heel groot aanbod aan groepen waar kleding wordt verkocht. Zoek daarom altijd eerst via de zoekmachine welk platform het beste bij jouw verkoopwaar past om op die manier zo snel mogelijk van je spullen af te zijn. Dan kun jij op jouw beurt je geld weer uitgeven aan het kopen van nieuwe of misschien ook wel tweedehandse leuke dingen!

Handenschudden
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer