MuziekMuziek

Nazomer mode voor mannen, casual sjiek van Suitable.

Nazomer mode voor mannen van Suitable by B4men

Nazomer mode voor mannen. Welke kleding en/of welke stijl moet je als man nu dragen in de nazomer? Deze vraag hebben heel veel mannen wanneer ze s’ochtends voor de kast staan. De nazomer is misschien wel het meest lastig en wisselvallig qua kleding. We zitten nog met ons hoofd en gedachten in de zomer. Deze heerlijke zomerse vibe houden we het liefst zo lang mogelijk vast maar dat lukt de ene dag beter dan de andere dag. Deze wisselvalligheid maakt het super lastig om de juiste kleding aan te trekken.

Het is in de ochtend of in de avond al echt een heel stuk kouder maar met een beetje mazzel kan het overdag nog flink warm worden. Ben je vervolgens alleen maar thuis aan het werk, dan kan je nog een beetje afwisselen maar wanneer je naar werk of kantoor moet dan wordt het helemaal lastig. Vandaag laat ik jullie een mooie outfit van Suitable zien die heel goed naar werk / kantoor te dragen is. Deze outfit met twee verschillende broeken kan je op donkere en koudere dagen dragen maar ook heel goed op de zomerse en warmere dagen dragen. Heerlijk comfy en toch modern.

Nazomer mode voor mannen casual sjiek

Ik persoonlijk vind de casual sjiek style een geweldige stijl voor mannen. Het is namelijk heel erg makkelijk toepasbaar in bijna iedere situatie. Nog niet zo lang geleden scheef ik een artikel over het witte overhemd. Een wit overhemd is echt het meest makkelijke casual sjieke kledingstuk wat er is. Het past op bijna iedere broek of jeans en geeft direct je outfit een easy zakelijke uitstraling. De strakkere pantalons voor mannen maken de casual sjiek look helemaal af. Deze broeken zijn op dit moment “het” item van deze mode. De stof kan per pantalon iets verschillen maar ze dragen allemaal super comfortabel. Zo kunnen we weer wennen om een nette broek te dragen zonder het lekkere gevoel van onze jogginbroek kwijt te raken. Deze combinatie van wit overhemd met strakke pantalon is voor mij echt het modebeeld voor mannen dit najaar.

Met een korte broek naar werk?!

Dit is misschien wel het meest omstreden kledingstuk voor mannen. Niet de broek op zichzelf maar wel hoe en wanneer je deze kan dragen. Want mag je nu wel of niet een korte broek naar kantoor dragen. In veel bedrijven is dit nog steeds een no go! Toch hoor je hier steeds vaker kritiek op komen. De gelijkheid tussen mannen, vrouwen en anders genoemde gelukkig steeds gelijker worden. Wat deze discussie iets nieuws heeft gebracht. Want waarom zou een vrouw wel haar mooie benen mogen showen in een rok/jurk maar een man moet zijn mooie benen verstoppen in een lange broek? Als de rok dan goedgekeurd is, waarom trekken wij mannen die niet aan dan? Natuurlijk kan je niet iedere korte broek naar kantoor dragen maar ook niet iedere jeans of pantalon is geschikt voor kantoor.

Ik dacht dat wij inmiddels wel het vertrouwen hebben in het feit dat we prima deze inschatting kunnen maken. Ik vind dat we een revolutie moeten starten voor de korte broek. Het gevoel van blote benen geven je vrijheid en de nodige afkoeling in de zomer en nazomer. Voor meer gelijkheid tussen de seksen, is dit ook een mooie stap om te accepteren!

Mijn nazomer outfit van Suitable

Het witte overhemd: Suitable Overhemd Max Wit. Een modern shirt wat iets grover is geweven en daardoor ideaal is voor ook de iets koudere dagen zonder heel heet te zijn op de warme dagen. Er wordt tegenwoordig heel veel gevarieerd met de boord, iets wat ik persoonlijk erg kan waarderen. De boord geeft je overhemd enorm veel uitstraling. De boord van het witte overhemd is wat kleiner en hoger uitgevoerd en geeft het overhemd een heel stylische uitstraling. Ook is hij mooi getailleerd wat het overhemd een moderne uitstraling geeft.

Grijze Chino / pantalon: Suitable Chino Locke Ruit Grijs. Een heerlijk zittende broek die je heel goed op verschillende manieren kunt dragen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zakelijk met een nette schoon en een overhemd maar met een toffe sneaker en shirt echt heel goed casual te dragen. Het draagcomfort van de Chino is heel hoog. Het zal heel snel één van je favoriete broek worden. Tip: rol je pijpen net iets te hoog op voor een hippe casual look.

Lichtblauwe short: Heren Suitable Short Stanley. Deze short is de ultieme mix van casual en zakelijk. De short is heel goed zakelijk te dragen met een tof overhemd, zoals ik het witte overhemd op de short draag. Ideaal voor de warmere dagen in de nazomer. Wanneer je het short casual wilt dragen, is een tof shirt en het één keer omslaan van de pijpjes voldoende. Een heerlijk tijdloze broek voor de nazomer mode voor mannen.

Nazomer mode voor mannen: zo draag ik mijn Suitable outfits

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer