MuziekMuziek

De Napapijri Skidoo Superlight, een stijlvolle en warme jas voor de winter.

Een goede winterjas is in deze tijd van het jaar geen overbodige luxe. Ik ben gek op mooi weer en ik zou dan ook het liefst gaan emigreren naar een warm land maar ja, ik heb de staatsloterij nog steeds niet gewonnen. Dat betekend dus voorlopig ook maar de winter in Nederland doorbrengen…BRRRR!!!! Houd de outdoor parka winterjas van Napapijri mij warm genoeg?

 

Napapijri Skidoo Superlight

De jas die ik uitgezocht heb is de Skidoo Superlight. Dit is een nieuwe serie binnen te Napapijri collectie en weegt 1 kilo minder dan de reguliere winterjassen van Napapijri, zonder warmte te verliezen. (zeggen ze) Dit voel je inderdaad meteen. Meestal zijn “goede” winterjassen van zichzelf al behoorlijk zwaar, 1 kilo minder meedragen is dus erg prettig. Niet alleen weegt de jas minder, hij is ook duurzaam ontworpen en diervriendelijk geproduceerd. Nu lopen wij heel erg veel met onze hond Boyd buiten en een jas moet voor mij niet alleen warm zijn, hij moet ook wind en waterbestendig zijn. Niets is zo vervelend als helemaal doorweekt thuis komen en dagen te moeten wachten tot je jas weer een beetje droog is. Ik heb de jas de afgelopen weken uitgebreid kunnen testen en ik blijf inderdaad lekker warm en droog. Ook droogt de jas erg snel en gaat hij niet stinken. Dit heb ik vaak met jassen gehad die regelmatig doorweekt waren geweest…dat is zo ontzettend smerig…die lucht is er ook niet meer uit te krijgen. Marie Louise pikt nu regelmatig mijn jas als zij s’avonds met Boyd gaat lopen. Ondanks dat zij vorig jaar een voor haar doen dure outdoor jas gekocht heeft, klaagt zij vaak dat ze het nog steeds koud heeft.  Had ze maar naar mij moeten luisteren. Ik adviseerde vorig jaar al om een andere jas uit te zoeken, maar mevrouw had het geld er niet voor over! Dus ze moet niet zeuren!!! Gelukkig is deze jas voor haar echt te groot, dus ik hoef niet bang te zijn dat ze mijn jas zal inpikken.

https://vimeo.com/232944458

Napapijri

Het merk Napapijri start in 1987 in de schaduw van de hoogste berg van Europa, de Monte Bianco. Een Italiaanse fabrikant van reistassen introduceerde outdoorkleding, waarbij innovatieve materialen werden gecombineerd met aandacht voor stijl. Napapijri is een variatie op het Finse woord voor de poolcirkel. Het logo drukt de Noord- en de Zuidpool in grafische vorm uit. De producten van Napapijri zijn niet goedkoop maar zijn kwalitatief wel heel erg goed. Het zijn stukken die jaren meegaan en die je niet na 1 seizoen dragen al in de vuilnisbak hoeft te gooien.

 

*de jas heb ik gekregen

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer