MuziekMuziek

Is dit een goed moment om goud te verkopen?

We hoeven jou niet te vertellen dat goud een kostbaar edelmetaal is. Bezit je zelf goud? Dan wil je dit misschien verkopen. Met het geld dat de verkoop oplevert kun je misschien lekker op vakantie gaan of iets leuks kopen voor jezelf. Doordat de goudprijs constant verandert weten veel mensen niet wat het beste moment is om hun goud te verkopen. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen we je namelijk of dit een goed moment is voor goud verkopen of dat het toch beter is om nog even te wachten.

Goudprijs bepaalt of het een goed moment is

Om te bepalen of dit een goed moment is om jouw goud van de hand te doen, werp je een blik op de goudprijs. Aan de hand hiervan kun je namelijk inschatten hoeveel jouw goud waard is. Denk niet dat goud altijd dezelfde waarde houdt, want dat is niet geval. Er zijn namelijk verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat de goudprijs stijgt of daalt. Overweeg je jouw goud te verkopen? Kijk dan eerst naar de goudprijs. Als deze prijs op dit moment een stuk lager staat dan bijvoorbeeld een jaar geleden, kun je jouw goud misschien beter nog even vasthouden. Wanneer de koers hoog is, is het een goed moment om jouw goud te verkopen.

Laat goud altijd taxeren voordat je het verkoopt

Veel mensen denken dat de waarde van goud volledig bepaald wordt door de goudprijs. Deze prijs geeft inderdaad vaak de doorslag, maar dat hoeft niet. In sommige gevallen kun je goud namelijk voor (veel) meer geld verkopen dan het volgens de goudprijs waard is. Wil je een gouden tientje verkopen? Dan is het goed mogelijk dat de verkoop hiervan je flink meer oplevert dan verwacht. Bij een gouden tientje kan er namelijk sprake zijn van verzamelwaarde.

Als leek kun je niet bepalen of er sprake is van verzamelwaarde. Laat jouw goud daarom altijd taxeren door een expert voordat je bepaalt of het een goed moment is om goud te verkopen. Hij kan precies vertellen hoeveel je voor jouw goud kunt krijgen. Bovendien kan hij je adviseren over het beste moment om goud te verkopen.

Hoe verkoop je goud?

Ben je van mening dat dit een goed moment is om goud te verkopen? Dan vraag jij je misschien af hoe je dit edelmetaal het beste kunt verkopen. Je kunt je tot het internet richten en bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen of social media. Je bent dan vaak snel van jouw goud af, maar je krijgt er doorgaans geen eerlijke prijs voor. Dit is wel het geval als je jouw goud verkoopt aan een goudexpert. Een goudexpert taxeert het edelmetaal en brengt hier vervolgens een bod op uit. Het gaat om een vrijblijvend voorstel en je mag er rustig een nachtje over slapen. Ben je van mening dat het een niet te weigeren voorstel is? Ga hier dan op in. Een goudexpert betaalt je vaak direct uit, waardoor je niet hoeft te wachten op jouw geld.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer