MuziekMuziek

Kapsel voor mannen: The Mullet / het matje

het kapsel voor mannen: The Mullet / het matje

Kapsel voor mannen: The Mullet / het matje. Ruim baan…. het matje komt eraan! Wie had dat ooit nog eens gedacht dat het mannenkapsel uit de jaren 80 “Het Matje” weer terug zou komen in het straatbeeld.

Is het dan in een nieuwe stijl? Nee, dat is nu juist het mooie eraan. Er is helemaal niets aan deze stijl veranderd! Bovenop het haar het liefst laten krullen (zelfs een permanent is geen vies woord meer!), korte opgeschoren zijkanten en ja echt waar…. een lange achterkant.

Wie echt ballen heeft gaat daarbij ook nog voor een gruwelijke snor op de bovenlip! Oké.. oké… oké… er is trouwens wel iets veranderd. Want zeg nou zelf, wie wil er nu een herenkapsel wat Het Matje heet? Daarom is dit kapsel omgedoopt tot: The Mullet…..kijk dan wordt het natuurlijk een heel ander verhaal…..dit kapsel voor mannen wil je hebben!!

Kapsel voor mannen: The Mullet / het matje

Een mullet is een kapsels voor mannen wat je natuurlijk niet van de één op ander dag kan gaan dragen. Je haar moet lang genoeg zijn om een mooi verschil te kunnen maken tussen de achterkant en de zijkant.

Nu hebben de meeste mannen bij het idee van een matje gelijk de mannen van Maaskantje in gedachten maar dit is natuurlijk niet zoals de meeste de mullet zullen gaan dragen. Een subtiel verschil mag natuurlijk ook al.

Deze trend zien we al wat langer terug. De “opscheertjes” werden de afgelopen tijd al wat lager op de zijkanten en ook de achterkant (op het achterhoofd) werd het haar al wat langer gehouden. Dit is al een start voor de aanleg van een mullet.

Wanneer je deze stijl wilt gaan dragen of proberen, overleg dan goed met je kapper om zo een plan te maken over hoe je het beste tot jouw kapsel komt.

Een mullet kapsel hoe draag je die?

Het dragen van een mullet is niet heel moeilijk. Er zijn verschillende opties waar je uit kan kiezen. Zo kan je gaan voor een hele korte mullet. Een middellange mullet. Een lange mullet en uiteraard de full mullet.

  • De korte Mullet: Dat wil zeggen bovenkant kapsel krullen of steil naar voren dragen. De zijkant laat je kort en hoog opscheren. De achterkant wordt dan langer gelaten en minder hoog opgeschoren.
  • De middellange Mullet: Wanneer je voor een middellange mullet gaat dan kan de bovenkant langer gedragen worden. De zijkant word kort opgeschoren… mag hoog maar kan ook lager blijven. De achterkant van het haar wordt langer gedragen 1,5 tot 3 cm. Dit kan stijl of krullend gedragen worden.
  • De lange Mullet: Dit kapsel valt of staat met een goede kniptbeurt en styling. Een lange mullet draag je met een langere bovenkant. Kortere zijkanten maar dan laag opgeschoren. De achterkant van het kapsel draag je lang 3 tot 10 cm.
  • The Full Mullet: is natuurlijk helemaal het ultieme als je om de terugkeer van het matje gaat. Bij de full mullet draag je een kortere bovenkant, hoog opgeschoren zijkanten en een lange achterkant. Wanneer je dit kapsel echt wilt eren draag dan ook een toffe snor op de bovenlip!

The mullet in beeld:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer