MuziekMuziek

De Buzz Cut mannenkapsel trend 2021 / 2022

De Buzz Cut mannenkapsel trend 2021 / 2022. Er zijn op dit moment twee grote mannenkapsel trends zich aan het ontwikkelen voor 2021 / 2022. Wij krijgen de Buzz Cut en het lange haar voor mannen. In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over de grootste trend, de Buzz Cut. Dit mannenkapsel hebben wij in de afgelopen jaren al wel vaker gezien en kennen we dan ook wel onder verschillende namen. Het gaat om een heel kort geschoren kapsel voor mannen. Deze trend zie ik als barbier nu al ontstaan maar omdat het natuurlijk winter gaat worden, verwacht ik de grote doorbraak in de lente en zomer van 2022. Voor de trendsetters en diehards kan deze trend voor nu zeker al wel maar dan raad ik in de winter wel een toffe muts aan. Ook dit is komende winter een dikke trend voor mannen gelukkig.

De Buzz Cut voor mannen 2021 / 2022

Wat is de Buzz cut precies? Dit kapsel voor mannen is super kort geschoren. Hierbij moet je denken aan millimeters. Ooooooo zo’n super kort mannenkapsel zal wel super makkelijk zijn dan! Nee! Helaas! Dit is één van de moeilijkste kapsels voor mannen. Zowel vaktechnisch als in onderhoud. Het is namelijk heel erg belangrijk om bij zo’n kort kapsel de juiste vorm te scheren / trimmen. Even paar millimeter verschil zorgen voor een heel lelijk geheel of een veel te rond kapsel. Het is bij dit kapsel heel belangrijk om super kort maar wel gedekt te blijven. Ook is een juiste verhouding heel belangrijk. Voor een beetje verdieping zal ik wat technische uitleg geven.

Het grote verschil van een kort geschoren kapsel van je kapper / barbier en van jou thuis is de verhouding. Zelfs in een heel kort kapsel zitten verschillende lengtes. Deze zijn super belangrijk en moeten heel precies worden aangebracht. Een kapper / barbier heeft hiervoor de juiste skills en kan dit goed en netjes voor je doen.

Wanneer je thuis zelf aan de slag gaat met een tondeuse, is het heel belangrijk om dus ook verschillende lengtes te maken. Je hebt verschillende opzetstukken bij je tondeuse zitten. Neem voor de bovenkant van je kapsel minimaal 1 maatje groter dan voor de zijkant. Het mooiste is het wanneer je ook de zijkanten in twee verschillende lengtes maakt. Kies kan dan bijvoorbeeld voor opzetstuk 3 boven, 2 voor de bovenkant van de zijkant en 1 voor de onderkant van de zijkant en achterkant. Reken er op dat het nooit in één keer perfect zal lukken zoals bij een kapper……en dat is voor de kapper maar goed ook natuurlijk 😉 Het blijft een vak natuurlijk!

Inspiratie voor de Buzz Cutt

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer