MuziekMuziek

Een tuinset kopen, waar moet je op letten?

tuinset

Zijn je tuinmeubels aan vervanging toe en is het tijd om nieuwe te kopen? Dan wil je vast graag weten waar je allemaal op moet letten als je nieuwe tuinmeubelen gaat aanschaffen. We hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet voor je, zodat je precies weet waar je aan moet denken als je een nieuwe tuinset gaat kopen. 

Welke ruimte heb je beschikbaar?

Voordat je een tuinset bestelt is handig om te weten welke ruimte je beschikbaar hebt. Zo voorkom je dat je een veel te grote tuinset besteld in een te kleine tuin. Welke afmetingen heeft je terras? Heb je misschien een balkon of een dakterras? Meet uit welke ruimte je beschikbaar hebt voor nieuwe tuinmeubelen. Houd er rekening mee dat je ongeveer 75 cm nodig hebt om je stoel naar achter te kunnen schuiven, houd dus rekening met deze afstand rondom de hele tafel. Het is ook van belang dat je nadenkt over hoe je de tafel wilt neerzetten. Het is het beste om de tafel zo neer te zetten dat je vanuit het huis op de lengte van de tafel kijkt. Zo creëer je lengte in je tuin en kijk je gezellig de tuin in.

Voor welk materiaal kies je?

Als het om tuinmeubilair gaat heb je een grote keuze uit allerlei materiaalsoorten. Je kunt kiezen uit aluminium, RVS, teakhout, riet en nog vele andere materialen. Misschien heb je je tuin in een bepaalde stijl ingericht waarbij een bepaalde materiaalsoort beter past dan een andere. Meestal is je eigen smaak doorslaggevend bij het kiezen van een materiaalsoort. Kies iets wat bij jou en je tuin past. 

Voor wat voor soort tuinmeubilair kies je?

Meestal weet je wel wat je wil gaan kopen, maar misschien ben je niet op de hoogte van alle mogelijkheden. Ben je op zoek naar een diningset dan kun je meestal kiezen tussen vaste tuinstoelen of verstelbare tuinstoelen. Vaste stoelen zijn erg geschikt als je jonge kinderen hebt. De stoelen hebben één stand en kinderen gaan niet uitproberen met allerlei standen, met het risico dat ze hun vingers ergens tussen kunnen krijgen. Voor volwassenen zijn stoelen met meerdere standen wel erg comfortabel. Met de verschillende standen kun je overdag lekker in het zonnetje liggen. Misschien kies je liever voor een loungeset in de vorm van een hoekbank of een twee- of driedelige set. Ook een hoge tafel met hoge stoelen kan erg stijlvol zijn. 

Een lounge-diningset

Je kunt ook kiezen voor een lounge-diningset. Een lounge-dining set is een combinatie tussen een loungeset en een diningset. Je kunt er zowel aan eten, als er lekker op te relaxen. Op warme dagen kun je heerlijk met vrienden of familie buiten eten, terwijl je geniet van het comfort van een loungeset. Met een lounge-diningset combineer je ontspannen met heerlijk eten. Laat die zomerse dagen maar komen!

De kleur

Ook de kleur van je tuinmeubilair is ook belangrijk. Een tuinset met lichte kussens worden sneller vies of er komen vlekken op die niet meer weg te krijgen zijn. Een tuinset kopen in modieuze felle kleuren is meestal niet zo’n goed idee. Wat nu in is, kan volgend jaar weer uit zijn. Het is daarom beter om te kiezen voor tijdloze, neutrale kleuren, zoals zwart, grijs, wit of donkerbruin. Wil je toch modekleuren gebruiken? Kies dan voor accessoires in deze kleuren. 

Je budget

Ook niet geheel onbelangrijk als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubels: je budget. Als je weet wat je uit wilt geven aan tuinmeubelen dan kun je gerichter zoeken. Tuinmeubilair heb je in allerlei verschillende prijsklassen. Er bestaan hele luxe tuinmeubelen die behoorlijk wat kosten, maar je kunt ook kwalitatief goede tuinmeubelen vinden voor een redelijke prijs. Bij Kees Smit Tuinmeubelen in allerlei verschillende prijsklassen. Voor ieder is er dus wel wat wils.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer