MuziekMuziek

Hogedrukreiniger Kärcher K4 Premium Full Control home review

Wie kent het niet, het is mooi weer dus “tijd om de tuin op te knappen”!! Ook ik ging deze uitdaging aan. Ik heb hiervoor een leuke review van de Kärcher K4 Premium Full Control Home mogen doen. Het werd een leuke en nuttige review waarbij ik twee hogedrukreinigers tegenover elkaar heb gezet. Het resultaat en de uitkomst was best verrassend.

Karcher K4 Premium Full Control Home in de doos
Doos met de Kärcher K4 Premium Full Control Home

Review van de Kärcher K4 Premium Full Control home hogedrukreiniger

Voor deze review heb ik twee klussen aangepakt. Ik heb mijn auto gewassen en mijn terras in de tuin schoongemaakt. Voor een goed vergelijk kreeg ik er een andere (vergelijkbaar) hogedrukreiniger bij. Zo kan ik een goede review maken en de resultaten goed onderbouwen. Deze twee hogedrukreinigers stonden tegenover elkaar:

  • Kärcher K4 Premium Full Controle Home (Prijs Coolblue: € 269,-)
  • Gamma HDR2-150-S met slanghaspel ( Prijs Gamma: € 239,-)

Het uitpakken en in elkaar zetten van de hogedrukreinigers is bij beide niet heel lastig en het wijst zich vanzelf. De Kärcher K4 wint het hier wel qua stevigheid en voelt meer solide,  hij is ook compacter, wat het opbergen makkelijker maakt.

Karcher K4 Premium Full Control Home haspel en draad netjes opgeborgen.
De Kärcher K4 is slim ontworpen waardoor alles netje opgeruimd zit. Zo kan je hem makkelijker opbergen en steken er geen dingen uit.
De Gamma Hogedrukreiniger is niet netjes op te bergen.
Bij de Gamma Hogedrukreiniger is dit toch wel een klein beetje anders.
Vergelijk van de lans van de Karcher K4 en de Gamma hogedrukreiniger
De lans van de Kärcher K4 ziet er niet alleen mooier uit maar voelt ook stabieler.
Karcher K4 Premium Full Control Home
De Kärcher K4 Premium Full Control Home
Karcher K4 Premium Full Control Home
Kärcher K4 Premium Full Control Home

Mijn auto wassen met de Kärcher K4 en de Gamma Hogedrukreiniger

Mijn eerste klus was het wassen van de auto. Hard nodig omdat ik de afgelopen tijd hier niets aangedaan had, omdat ik wist dat deze test eraan zat te komen. Ik heb voor een goed vergelijk de auto verdeelt in een linker en rechter kant. Voor de rechterkant heb ik de Gamma hogedrukreiniger gebruikt en voor de linker de Kärcher K4. Zoals gezegd was de auto goed smerig, dus ze konden aardig aan de bak. Ik moet eerlijk zeggen dat het verschil hier bijzonder klein was…lees eigenlijk geen verschil. Beide apparaten deden hun werk goed en het resultaat was voor beide hetzelfde. De Gamma reiniger werkte alleen iets minder soepel mee met de haspel en de slang. Dit was bij het opruimen net zo. De Kärcher zit toch beter in elkaar en er lijkt beter over nagedacht, het maakt het gebruik makkelijker.

Vergelijk Karcher K4 Premium Full Control Home en de Gamma Hogedrukreiniger auto wassen.
Welke gaat mijn auto beter wassen??
Auto wassen met de Gamma Hogedrukreiniger
Zowel de Gamma als de Kärcher doen hun werk goed.
De auto wassen met de Karcher K4 Premium Full Control Home
Resultaat tussen de beide hogedrukreinigers is minimaal.
Karcher K4 Premium Full Control Home met de auto
Omdat de handigheid van de Kärcher beter is zou ik voor die gaan maar eerlijk is eerlijk het resultaat is gelijk.

Groot verschil met het terras, De Kärcher K4 wint het hier glansrijk

Ik heb even moeten slikken na het wassen van mijn auto. Hoe ga ik het aan Kärcher verkopen dat de Gamma best zijn mannetje staat en ik dus eigenlijk geen verschil merk. Maar zoals jullie van mij verwachten en gewend zijn ben ik altijd eerlijk! Toen kwam de volgende klus… het terras aanpakken. Ik heb een klinker terras en die is zoals waarschijnlijk bij iedereen lekker groen en vies na de winter. Ik heb bij beide hogedrukreinigers een speciale borstel gekregen voor deze klus. Met het opbouwen van de speciale lans werd het al wel duidelijk dat Kärcher hier heel veel aandacht aan had besteed. Het gaat makkelijk en ondanks de losse stukken voelt het geheel stevig. Dit is bij de Gamma echt wel anders en voelt het geheel wat wiebelig. Nou spuit aan en gaan met die banaan. Het verschil is nu wel echt heel groot! De borstel van de Kärcher K4 werkt heel netjes en spat amper, die van de Gamma is lastiger heen en weer te halen, waardoor hij veel meer opspat en er alsnog heel veel modder overal zit. Ook het eindresultaat is duidelijk anders. De Kärcher K4 Premium Full Controle Home wint hier glansrijk. Ik kan opgelucht ademhalen en Kärcher ook natuurlijk. Er is wel degelijk een groot verschil.

De Karcher K4 Premium Full Control Home en de Gamma Hogedrukreiniger test op het terras.
Test: welke van de twee gaat mijn terras beter schoon maken.
De Karcher maakt het terras grondig schoon en spat bijna niet.
De Kärcher maakt het terras grondig schoon en spat bijna niet.
De Gamma Hogedrukreiniger liet hier echt steken vallen. Hij maakt duidelijk minder schoon en het spat overal naar toe.
De Gamma Hogedrukreiniger liet hier echt steken vallen. Hij maakt duidelijk minder schoon en het spat overal naar toe.
Verschil tussen de Karcher en de Gamma Hogedrukreiniger op het terras.
Het verschil lijkt mij duidelijk!!

Conclusie van deze review met de Kärcher K4 Premium Full Controle Home

Het lijkt mij een duidelijk verhaal. De net iets hogere prijs van de Kärcher is niet alleen maar marketing maar je krijgt er ook meer voor terug. Ik wil wel even benadrukken dat ik de Gamma Hogedrukreiniger geen slecht apparaat vind! De verschillen zitten hem in de details en in het resultaat op het terras. Kortom, ik ben dus super blij met de Kärcher K4 Premium Full Controle Home. Zo blij dat ik binnenkort iets super gaafs heb geregeld voor de lezers van B4men. Houd de site en vooral de B4men Facebookpagina even goed in de gaten!!

Aan het werk met de Karcher K4
Lekker aan het werk.
Ook een mooi klusje is het schoonmaken van de container.
Ook een mooi klusje is het schoonmaken van de container.
Karcher K4 Premium Full Control Home
Kärcher K4 Premium Full Control Home

Winnaar van de Kärcher win-actie:

  • Niels Veldhoven

*Deze klussen kan je beter niet op je blote voeten doen 😉

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer