SelectSelect

Hoe zet je een lifestyle blog voor mannen op. B4men over de 3,5 jaar van zijn bestaan.

Bloggen het is iets wat inmiddels bijna is ingeburgerd en bijna iedereen lijkt het te gaan doen. Onze blog bestaat alweer ruim 3,5 jaar en ik heb heel wat hobbels moeten nemen om zo ver te komen. Ik krijg bijna dagelijks mail met de vraag hoe je een blog moet opzetten en waar ze op moeten letten. Daarom mijn verhaal over de afgelopen 3,5 jaar. Wil je geen blog opzetten lees lekker verder het is best een leuk verhaal hoor!

Hoe zet je een succesvolle lifestyle blog op.

Het starten van een blog, vraagt dat om belangrijke skills? Whahaha, ik ben een barbier van beroep en ik heb geleerd om een schaar vast te houden. Ik heb dus best getwijfeld of ik het wel in mij had om een blog te starten. Oké, ik ben wel creatief en communicatief vaardig dus dat is een goede start. Ik heb wel een enorme handicap, ik ben namelijk zo dyslectisch als een deur. Dit was best een dingetje! Marie Louise heeft mij over gehaald en mij vanaf dag één geholpen. Zij keek al mijn teksten na en met het groeien van de blog is zij meer en meer gaan doen en werd het helemaal onze blog. In dit kleine stukje zitten dus verschillende tips! Het is belangrijk in jezelf te geloven, als jij het al niet doet..doet een ander het ook niet! Verder is het gewoon een kwestie van beginnen en hulp zoeken voor de dingen waar je minder goed in bent. Vragen staat vrij. Vanaf nu is het 100 % inzet en zorgen dat er content op je blog komt. Iedere dag weer! Dit mag ook minder, maar hoe vaker jij publiceert hoe meer mensen jouw blog gaan lezen.

Hoe maak je van jouw blog een succes

Schrijven en nog eens schrijven! Een blog is leuk maar geeft ook verplichtingen naar je lezers. Dit klinkt best dwingend en dat is het ook wel. Een lezer gaat met jou een soort van relatie aan en zij belonen jou door je blogs te lezen. Dus met nieuwe content beloon jij je lezer weer terug. Ik ben begonnen met het publiceren van minimaal 7 posts per week. Dit lijkt veel en geloof mij het is nog veel meer als dat het lijkt. Zodra je blog verder uitgroeit wordt er steeds meer van je gevraagd. Bedrijven willen met je in contact komen, pr bureaus sturen jou uitnodigingen voor mooie feestjes en thuis (in mijn geval een gezin met twee kids) willen ze ook wat aandacht. Het uitbouwen van een blog vraagt om doorzettingsvermogen, domweg doorgaan zelfs als je het even niet meer ziet zitten. Alleen zo groeit je blog en je geloofwaardigheid.

Vallen en Opstaan

Onze blog is inmiddels een groot succes. Na 3,5 jaar zwoegen, ploeteren, ruzie maken en bijna scheiden, is onze blog uitgegroeid tot de grootste persoonlijke mannen blog van Nederland. Gemiddeld 100.000 unieke bezoekers weten de weg naar onze verhalen te vinden. Ja echt niet normaal VEEL he!! Trots zijn we zeker, dat mag ook toch? We hebben er immers keihard voor gewerkt! Maar we zijn ook heel hard onderuit gegaan. Geen zin meer om te schrijven, geen creativiteit en onze relatie bijna naar de kl.t. Hard werken is geen probleem, maar meer dan 3 jaar 80 uur per week voor mij en 80 uur per week voor Marie louise koste ons bijna de kop. Gelukkig hebben we op het nippertje onze relatie overzien en zijn we de balans stapje voor stapje weer terug gaan brengen. Onze relatie is weer helemaal op de rit, dit gaf ons de rust om weer alles goed te overzien. De tijd die wij staken in de blog stond niet in verhouding met wat wij eruit konden halen. De blog wegdoen is absoluut geen optie maar het moest wel wat minder. We hebben besloten om niet meer minimaal 7 posts per week te plaatsen maar terug te gaan naar 5. Dit was best een lastige stap. Wij waren bang dat het aantal bezoekers zouden terug lopen, gelukkig bleek onze angst onterecht. Inmiddels zijn wij blij met de stap die wij hebben gemaakt. Ik heb geleerd dat er na diepe dalen hoge pieken komen. Dat betekend dat jullie de komende tijd nog lang niet van ons af zijn.

Een blog starten is zo gedaan maar een blog tot een succes maken is een stuk moeilijker. Geniet van de reis die je aangaat en blijf heel dicht bij je gevoel.

Leuk artikel?? Help ons dan groeien!!

Help B4men groeien om zo nog meer daadkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikelen op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en pagina’s op Facebook en Instagram.

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Written by Jan Willem Huffmeijer