MuziekMuziek

B4men Persoonlijk: Het vervolg van onze relatiecrisis. Iedere huisje heeft zijn kruisje.

Eigenlijk hoort hier nu De Week van B4men te staan maar vanwege de drukte in de B4men Barbershop en thuis had ik geen tijd om leuke foto’s te maken. Excuus naar iedereen die graag met ons meekijkt. 😉 Dit geeft mij wel mooi de gelegenheid om na twee maanden terug te kijken op het artikel wat wij hadden geplaatst over onze relatiecrisis. Voor wie dit niet gelezen heeft klik hier. Het kwam er in het kort op neer dat Marie Louise en ik het zo verschrikkelijk druk hebben, dat we bijna uit elkaar groeide. Hoe raar ook, maar als er dan eenmaal tijd voor elkaar was dan was het vaak het enige moment om zaken met elkaar te bespreken wat steevast uitmond in een fikse discussie (of ruzie volgens Marie Louise.) Nu delen we bijna alles op de blog en wij vonden het daarom ook goed om te laten zien dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Men!! Wat een berg reacties hebben wij gekregen.

Relatiecrisis Deel 2

Heel even hebben wij ons afgevraagd of we er wel goed aan zouden doen om dit ook met jullie te delen. Ik was sneller overtuigd dan Marie Louise, maar dit soort meningsverschillen komen hier wel vaker voor. Vanaf het eerste ogenblik dat het artikel online heeft gestaan stond de blog roodgloeiend!! Zoveel mensen moesten ons verhaal lezen. Even speelde de gedachte door mijn hoofd dat mensen smullen van het ongeluk van een ander. Deze gedachte verdween als sneeuw voor de zon toen de eerste reacties binnen kwamen. Heel veel mensen herkende zich in onze situatie. Het is ook niet niks om alle ballen in de lucht te houden. De hypotheek / huur moet betaald worden, we rijden op zijn minst 1 auto per gezin, we moeten op vakantie en we moeten er op Facebook ook voor de buitenwereld nog een extra mooi leven van maken. Dit betekend voor heel veel mensen stress, drukte en geen tijd voor jezelf. Dat niet alleen ons deze situatie aan het opbreken was, blijkt uit alle verhalen die mannen mij nu wel durfde te vertellen. Best bijzonder dat wanneer je ergens voor uitkomt mensen wel durven te zeggen waar het op staat. Maar goed hoe nu verder?

 

Wij gaan weer voor elkaar

Ons verhaal was niet alleen een openbaring naar jullie lezers maar ook naar onszelf. Het lijkt wel of wij vanaf dat moment het probleem zelf ook wel echt heel serieus namen. De openheid zorgde voor een opening tot een gesprek. Wij zijn er echt wel achter gekomen dat de basis van een goede relatie begint met een goede communicatie. Het tweede punt wat heel erg belangrijk is in onze situatie, is tijd voor elkaar maken. Makkelijk gezegd maar hoe gaan wij dit voor elkaar krijgen? Het betekende keuzes maken. Ik ben mannen gaan zoeken die mij kunnen helpen met de blog. Ik heb tegen veel PR bureau’s nee moeten zeggen op het beste en mooiste feestje. Maar het aller belangrijkste was het tegen elkaar uitspreken dat wij enorm veel van elkaar houden en dat we geenszins uit elkaar wilden.

 

Als wij het kunnen dan kan jij het ook

Het kan heel moeilijk zijn om duidelijk tegen elkaar te zijn. Hoe begin je tegen je partner als het niet zo lekker loopt voor jou. Zie deze blogpost van ons maar als een opening. Laat deze post eens lezen en vraag aan je partner of hij/zij zich er in kan vinden. Nogmaals zonder communicatie geen relatie! Begin met praten, wees eerlijk en oprecht over jou gevoelens. Als wij het kunnen kan jij het ook.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer